reede, 3. juuli 2009

Laajasalo merevaated

Pole siiamaani kirjutanud postitust eelmise nädalavahetuse pildistamistuurist. Aga selle tegemiseks ei olegi ju paremat aega, kui viimane tööpäev enne puhkust ;)

Niisiis, pühapäeval käisime hommikul Vuosaari linnaosas mere ääres. Hulkusime kaamerad käes ringi, vahepeal istusime mereäärsele kaljule maha ja nautisime päikesepaistet. Üks puhkepaikadest oli pisikese kõrkjatesse kasvanud lahesopi ääres. Vaikselt istudes võis näha, kuidas üks teise järel tuli roostikust välja erinevaid parte. Lahes ujus ka tuttpütiparv, noorlinnud ja pisut vanemad. Liigiga võin muidugi loomulikult mööda panna, polnud neist nii selget ülesvõtet. Paraku ka muist lindudest ei saanud selgeid pilte, päike paistis just sellise nurga alt, et merevesi peegeldas valgust tagasi ja pildid kärssasid lõhki. Ühe võtte siiski riputan üles - vahva must lind, ilmselt emane tuttvart.



Keskpäeval saabus räige kuumus ja kadusime meiegi koju siestale. Ent kuna suvesoojust piisas õhtuni, võtsime ette veel teise vabaõhureisi. Samuti mere äärde, seekord Laajasalo linnaossa, Tullisaari parki. Kohapeal selgus, et see on ikka päris kaunis koht. Sattusime sinna muide suhteliselt umbropsu - uurisime Google Mapsi pealt mererandu ja otsustasime Laajasalo kasuks sel põhjusel, et see meile suht lähedal ja "paistis huvitav". Ehk siis täitsa juhuse tahtel.

Saabudes avanes vaade suurele pargimaastikule kõnniteede, lambikeste ja muruplatsidel kõrguvate puudega. Tuli ka välja, et alal asus Aino Ackté suvila. Kuulus Soome ooperilaulja 19. sajandilt, ütleb Google ;)

Jalutasime pargis, rannal ning pisikesel saarel, kuhu pääses silda mööda. Õhtupäikeses avanesid meile imelised merevaated. Kahjuks rahulikku lainete loksumist ei saanud nautida, sest kesklinnast kandusid üle lahe meieni metallifestivali Tuska viimased helid - tümps ja mörisemine.

Silmailu siiski piisas, siin mõned püüdlused seda talletada:


Ooperilaulja suvila








Rikaste ja ilusate korterid paistavad


Romantiline õhtu

Aga varsti lõpeb tööpäev, viimane sel hooajal ja pääsen minagi puhkama. Kaamera ja arvuti tulevad reisile kaasa, eks näis kas vihmastel päevadel (ja neid on palju lubatud..) saab ka midagi netti visatud. Tõenäoliselt mitte. Kena suve!

1 kommentaar:

Tiina L. ütles ...

Väga huvitav oli see Aino Ackté suvila, minule täiesti uus koht Helsingis.

Kena suve ja kena puhkust teile molemile!

Jään ootama millal te arvutile tagasi leiade.