reede, 31. juuli 2009

Günther ja sõbrad

Saage tuttavaks, Günther:



Günther on meie rotipopulatsiooni ainuvalitseja ja uhkeim esindaja. Ta resideerub elutoas teleka kõrval ja omab täielikku ülevaadet oma valdustest. Vahel on tal erimeelsusi kassidega ja seetõttu peab ta põrandale kukkum.. see tähendab ennastunustavalt sukelduma, et mitte tähtsaimaid üksusi käest anda.
Günther võtab ka armulikult ja seisusele kohaselt kõigutamatult vastu talle külla tulnud väikeste inimeste kiiduavaldused ja kallistused. Vahel ta küll imestab, et millises kultuuris näidatakse aupaklikkust üles saba hammustades, aga ei lase end sellest häirida.

Ühel päeval aga teatas Günther, et perekond - la mia famiglia! - on tähtis. Tõmbas ainult temale teadaolevaid niite ja siis nad saabusidki:


Rotimaffia

Günther tegi teleka kõrvale natuke ruumi ning nüüd passivad kõik kolm seal ja teevad salaplaane.

P.S. Ikeas on iseteeninduskassad! Lükkad oma ostukorvi sinna, loed ise triipkoodid ja maksad kaardiga. Ja tundus, et süsteem töötas, kellelgi probleeme polnud. Loomulikult võis ka "tavalist" kassat kasutada, ent see oli kordi aeglasem, sest seal oli järjekord.

Mul on teooria nende kassade kohta. Kõik algas sellest, et ühel päeval bensujaamas mõtlesin, et vaat kui lihtsalt kõik sujub - maksad, võtad bensiini ja pole kordagi vaja kassatöötaja juurde minna ja temaga suhelda. Ja et soomlastele see ilmselt meeldib, sest automaatbensukad on päris populaarsed.
Seejärel nägin Ikea iseteeninduskassasid - sama asi ju! Esiteks saad seal poes mööblit vaadata ja uurida ja proovida mitu tundi, ilma et keegi tuleks tülitama ja abi pakkuma. Teiseks kirjutad ise vajalike toodete numbrid üles, otsid nad laost kätte, tõstad kärusse ja suundud maksma. Ja nüüd uue kassasüsteemi järgi võid juba kogu ostureisi sooritada nii, et kordagi ei pea personaliga mingit juttu ajama. Võimas!
Nüüd siis teate, et kõik see jutt suuremast tootlikkusest või ressursside säästmisest on jama, sest suhtlemine (või selle puudumine) ongi iseteeninduse populaarsuse tegelik põhjus ;)

4 kommentaari:

Kati ütles ...

Lahe rotimaffia:)
Ja vaatasin isegi et IKEA iseteeninduskassa oli ülimalt populaarne..

Maris ütles ...

Nii et jõudsite ka Ikea ostuparadiisi (või -põrgusse, kuidas kellelegi)? :)

Kati ütles ...

Ikka..vend andis nimekirja kaasa..mitu kummutit vedasime autosse..

Maris ütles ...

Ehee, me muide ostsime ka sealt kummuti sel nädalal :)
Kummitus kummitab kummutis ...