reede, 24. juuli 2009

Loviisa ja Small Ships' Race

Enne kui võin rääkida eilsest väljasõidust Turusse ja Tall Ships' Race'ist, pean kirjutama pühapäevasest Loviisast ja Small Ships' Race'ist. Ikkagi mingi ajaline järjestus peab olema ja kord valitsema.

Loviisa asub meist alla tunnise sõidu kaugusel ida suunas. Tegemist on väikese mereäärse linnaga, mille puumajad ja jahisadam loovad õdusa atmosfääri.

Esialgu tutvusime Loviisa keskväljaku, pargi ja kirikuga. Linnas liikus vaid mõningaid üksikuid inimesi, seega oli päikesepaistes mõnusalt rahulik jalutada.


Purskkaev kiriku kõrval pargis


Loviisa kirik

Kõmpisime seejärel läbi puumajakeste rajooni jahisadamasse. Sealt võis sel hetkel leida ilmselt suurema osa linnaelanikest ning lisaks muidugi kõik purjetajad ja muidu turistid nagu meie. Lastele oli poniratsutamist ja mänge, suurematele muidugi olid avatud terrassid. Meiegi võtsime jäätised ja limpsisime neid ranna ääres pingil istudes ja üldist siblimist jälgides.


Pisut väsinud puumajakeste idüll


Räsitud välimusega kajakapoeg

Mingil hetkel hakkasid kõik sadamakaile kinnitunud purjelaevad lahele liikuma. Algas võistlus. Kahjuks me ära ei tabanud, mismoodi see täpselt käis. Esialgu ilmselt üht sorti purjekad tegid mingeid tiire lahes ja siis varsti alustasid teist sorti purjekad sama asja. Aga et kui kaua või kus finiš oli, seda me ära ei jaganud. Ilus oli sellest hoolimata!







Suvi on mõnus aeg - päike, vesi, jäätis, maasikad ja herned, grillimine ja muidugi puhkus! Natuke juba on hirm, et mis siis saab kui puhkus lõpeb (aaaapppiii!), aga no nädalake seda veel on ja kindlasti ei tasu seda veeta tööle mõeldes.

Kommentaare ei ole: