pühapäev, 24. mai 2009

Külaline kodumaalt

Nädalavahetus on kadunud hullul kiirusel, aga on ka palju tegemist olnud. Reedel toimus suur koristusaktsioon nii sees kui väljas - võililled round three ja korteri koristamine. Vahel on ikka hea, et külalisi tuleb, saab elamine vähe viisakama väljanägemise ;)
Laupäev algas koogi küpsetamise ja sangria valmistamisega, pingutasime ikka, et head muljet jätta.


Maasika-mandlikook, raamatust "100 pirukat"

Päeval läksime külalisele sadamasse vastu. Meil oli plaanis kesklinnas väike ostureis teha, ent karm vihmasadu pani selles pisut kahtlema. Polnud siiski hullu - kuigi esimesse poodi jõudes olid mul sokid märjad, ei aeglustanud see hoogu. Midagi väga kahjuks küll ei leidnud. Müttasime siiski ringi mitu tundi, pärast pea ja jalad valutasid. Kodus õnneks olid grillroad ootamas ja peagi kadus väsimuski. Ajasime juttu ja limpsisime sangriat keskööni ja pisut kauemgi - igatahes aitäh meeldiva seltskonna eest!

Täna hommikul ootas meid päikeseline suveilm. Suundusime Seurasaarele pildistama ja värsket õhku nautima. Retkest teen omaette pildipostituse. Veelinde nägime kohe hulgi, ent oravaid üldse mitte - ma arvan, et siin on mingi petuskeem ikkagi. Kurikuulsaid jultunud oravaid pole ma veel kordagi näinud. Sellest hoolimata oli vahva ring, välja arvatud muidugi parkimistrahv auto juurde naastes ... Aga no ega me seda eriti vaidlustada ka ei saa. Tore muidugi, et Helsingi äärmiselt populaarse vabaaja veetmise kohas on ainult 60min parkimiskohad ja kui 15min üle läheb, siis on kohe trahv nätaki kaelas. Umbes nagu oleks mingi rahategemise koht. Teoreetiliselt on neil muidugi õigus.

Peale seda saatsime oma kalli külalise laeva peale ning sõitsime ise koju. Hing aga siiski ei andnud rahu - nii ilus ilm ja soodsad pildistamistingimused, kuidas võib siis ainult kodus istuda. Mõeldud-tehtud, tegime kohe otsa veel ühe jalutamis-pildistamistuuri, sellest ka veel eraldi hiljem. Õhtul istusime väljas ja püüdsime viimaseid päikesekiiri (kusjuures kõht püüdis samas grillvorste ja veini.. oeh).







Nüüd ma üritan tulevate blogipostituste pilte välja valida ja suurust sobivaks teha, ent mulle miskipärast tundub, et päike, värske õhk, söök ja jook on oma töö teinud ning mul vajub silm vaikselt kinni ...

3 kommentaari:

Tiina L. ütles ...

Arvan et külalisele meeldis teie juures käia - grillivorst ja Turun sinappi (mis paistis olevat otsas?) - mis muud on inimesele vaja?

See maasika-mandlikook pani suu vett jooksma. Kui me tuleme teid külastama, kas sellist on oodata?

Maris ütles ...

Külaline paraku grillvorsti ja sinepit ei näinud, talle pakkusime tsiviliseeritult kanavardaid.

Maasikakook? :) Ma sain aru, et teie suhkrut ja jahutooteid ei söö..?

Tiina L. ütles ...

Na jaa, ei söö, välja arvatud teatud erandid. Maasika ja mandel --- see on kindlasti erand.