esmaspäev, 27. juuli 2015

Porgand, millesugust poest ei leia

Nädalavahetusel olid meil kallid sõbrad külas, polnud seega mahti blogida. Jalutasime nende lastega metsa mustikale ja korjasime magustoiduks väiksed topsitäied marju. Mustikaid oli kõvasti - kui viitsimist on, tasub nüüd korjele suunduda. Eks Eestis muidugi on vast ammu juba hooaeg?

Majatagused metsvaarikad hakkavad samuti valmima, sel aastal on neid nähtavasti üsna korralikult. Hakkan lausa vaikselt kaaluma, et jätan neist osa alles. Ma ei tea, kuidas aiavaarikaga lood on, aga metsvaarikas levib meil siin väga jõudsalt, nagu umbrohi. Okkalisi võrseid tõuseb igalt poolt. Kevadel tegin esimest korda proovi - lõikusin osadel metsvaarikapuhmastel eelmise aasta oksad maha ja tundub, et sellest oli kasu - neil puhmastel on pisut suuremad marjad. Hakka või tõesti metsvaarikat kultiveerima.

Mõtlesin, et uurin eelmise aasta blogipostitustest, kui hiljaks sel aastal köögiviljad külma suve tõttu jäävad. Ja avastasin, et olukord pole üldsegi hull, enamvähem samas graafikus on kõik. Herned hakkavad vaikselt valmima, suhkruherneid võib juba krõbistada, esimesed suvikõrvitsad paisuvad - eelmisel aastal sai viimaseid alles augusti alguses. Ilmselt oli sel aastal soe ja varajane kevad, taimed said varakult maha.
Ainult tomatite pärast on mure - kõik puha rohelised veel. Homme proovin tomatil ladvad maha lõigata, eks näis, kas aitab.

Porgandid hakkavad samuti valmima. Sel aastal on nad mul küll eriti kehvalt idanenud. Aga vähemalt stiilipunkte saavad nad küll. Igal aastal on mul üks-kaks mitmeharulist olnud.

IMG_8606.jpg

4 kommentaari:

Kati ütles ...

Meil juba mustikad, vaarikad, maasikad (nii aia kui metsa) kõik juba varutud ja külmas. Mustika ja metsmaasika korjel käisime täitsa ise metsas.Nyyd tagasi töölainel ja ehk nädalavahetuseti ikka satub veel metsa seenelegi. Muidu turud kõike veel täis.

Maris ütles ...

Oh, te seal lõunamaal ikka nii meie ajast ees :) Ma sain täna alles esimesed metsvaarikad sügavkülma. Ja kukeseened alles tõusevad, Aki lubas suvilast esimese portsu kaasa tuua.
Aga töölaine - see on ju küll shokeeriv. Jõudu sellega!

Kati ütles ...

Õnneks ei oodanud mind midagi hullu ees ja kui aus olla on esimene nädal olnud suhteliselt ladna ja vaikne..mõnesmõttes hea, kuid samas ka igav..ilm ka ei soosi enam puhkust. mitu päeva juba hullupööra sadanud:(

Maris ütles ...

No täpselt, ainult sajab. Ja mida ma täna nägin - järgmisel nädalal, kui mina ka tööle naasen, lubati kolmapäevaks juba 23 kraadi. Tüüpiline.