teisipäev, 28. juuli 2015

Piparmündist

Piparmünt vohab kenasti. On aeg midagi lehtedega ette võtta.
Osa panen kindlasti kuivama. Neid on kindlasti hea sügisel tööle kaasa varuda ja pealelõunal värskendav tassike teed keeta. Aga mida värsketest lehtedest valmistada?

IMG_8609.jpg

Googeldasin ja leidsin jazzino blogist piparmündisiirupi retsepti. Milline tore idee, tuligi see jalamaid käsile võtta.

Esimese satsi jaoks hakkisin tagasihoidlikult vaid peotäie piparmündilehti ning kuumutasin potis 2dl vett, millesse segasin 2 dl suhkrut. Lisasin piparmündilehed, keetsin veel hetke ning jätsin siis pooleks tunniks seisma.

Segu podiseb pliidil:

IMG_8630.jpg

Peale kurnamist oligi siirup valmis. Maitses nagu korralik köharohi :) Kavatsen seda esmalt kohvi sisse proovida - kas tuleb mint coffee või hoopis midagi muud?

Siirupit sai sellest kogusest muidugi vaid tilgake, aga lehti on aiamaal veel ootamas.

IMG_8633.jpg

Teise peotäie lehti keetsin lihtsalt teeks, panin törtsu mett sisse ja jahutasin maha. Kannutäis head värskendavat jooki kohe külmkapist võtta:

IMG_8635.jpg

2 kommentaari:

Kati ütles ...

Tundub huvitav. Anna märku, kuidas siis kohvi maitses ja kui midagi huvitavat veel selle siirpuiga teed ninng mis välja tuli

Maris ütles ...

Kohvis oli rohkem suhkru maitset tunda kui piparmünti minuarust. Tavaliselt muidugi joon kohvi ilma suhkruta, nii et juba mõned lusikatäied siirupit tegid minu jaoks kohvi liiga magusaks. Võib-olla sobikski see hoopis paremini kakaosse.