esmaspäev, 18. jaanuar 2010

Kolmekuningapäeval

Kuna midagi uut ja märkimisväärset pole juhtunud, siis tuleb pöörduda arhiivide poole. Mul on mõningaid pilte jaanuari algusest, mis ei ole veel blogivalgust näinud.

Kolmekuningapüha ehk loppiainen oli siin vaba päev. Hommikune ilmateade andis väikest päikesepaiste lootust, nii et hoidsime pöialt, pakkisime end sisse ja suundusime lumise ümbruskonnaga tutvuma.

Kohe mainin ära, et päikest ei olnud, kui selline kahvaturoosalt hahetav taevavõlv välja arvata. Ausalt öeldes midagi muud märkimisväärset ka ei olnud. Linnud säästsid kõva pakasega energiat ja püsisid peidus. Nägin vist paari musträstast ja rasvatihaseid kõrgel puuladvas säutsumas. Soov oli suur värvikaid siidisabasid näha - nad liiguvad talviti ühelt marjapõõsalt teisele - nii et viimases lootuses tegime tiiru lähiümbruse pihlakate juurde. No ei miskit. Peab vist ikka täpsemalt teadma, kus mingeid linde üldse elutseb.

Aga see-eest oli lund, kõvasti! Tegime väikese off-road põike ja leidsime end kaljudelt põlvini lumes sumpamas. Siin ka mõningaid ülesvõtteid sellest päevast.









Kommentaare ei ole: