esmaspäev, 13. aprill 2009

Nuuksio fail

Pähh, tänane Nuuksio visiit oli täielik FAIL. Esiteks räigelt külm oli. Või mis te arvate sellest, kui ilmateade lubab päevaks +10 kraadi, aga termomeeter näitab jätkuvalt ainult +2?
Teiseks linnulaulu kuuled ka rohkem meie tagaõuel kui seal looduskaitsealal. Ainuke liik, mille esindajaid (liiga) mitu korda nägime, oli kidius irritatus. Ehk siis need lastega pered, kes tulevad väikeste pätakatega metsa jalutuskäigule. Kujutage ette, jalutad rahulikult metsarajal, taustal kohiseb kevadine oja ja paar linnukest säutsuvad kõrgel puudes, kui äkki kostab eespoolt UUÄÄÄÄUUU. Aargh!
Mitte et metsad peaksid ainult minule kuuluma, aga ma kuidagi üldiselt ootan sealt vaikust ja rahu.

Kolmandaks, nagu juba varemgi mainitud, minu fotokas ei ole eriti kasutuskõlbulik sellise pilvise ilmaga, ilma statiivita. Nii et õnnestunud piltide arv = 0.

Ainuke meeldiv osa retkest oli koju jõudes kuum saun, mõnusalt soojenesid kondid üles. Aki lippas veel lähiümbrusse pildistamispäeva päästma, lootusega taas mõnele faasanile või jänesele pihta saada. Mina mõtlen, et peaks aiatööd ette võtma ja ülekasvanud metsviinapuu tagasi lõikama. Eks näis kas õnnestub end veel täna liikvele peksta ...

Edit kell 19:55
: Eks ta ole, käi Nuuksios ja teab kus veel.. ent päeva parim and ootab otse koduõuel. Kohalik punarind võrgutab tsikke:



Siuts säuts


SIUTS SÄUTS

4 kommentaari:

Tiina L. ütles ...

Ei pidä mennä merta edemmäksi kalaan, ütleb soome vanasõna.

See koduõue linnupild on täitsa nunnu.

Ka meil oli munadepühade ajal väga külm ja udune ilm.

Lugesin just et oleks pidanud Saaremaale minema, sest et seal oli ilm päikeseline ja soe.

Maris ütles ...

Vanarahval on ikka alati õigus! :)

S ütles ...

Kahju, et Nuuksio selline fail on olnud. Kuule, külastage Leivonmäki looduspargi Keski-Soomes! On väike ja ilus, aga linnudest ma midagi ei tea :)

Jah, Saaremaal oli imeilus ilm. Sinna peab tagasi minema, veel oleks nii palju näha. Jalgrattaga oleks lõbus saare ümber sõita.

Nüüd ma olen uhke: see on esimene kord et ma kirjutan siin suures blogimaailmas eesti keeles!

Maris ütles ...

Palju õnne esmakordse eestikeelse kommentaari puhul! :) Keel on sul ju väga hea, jätka samas vaimus!

Pistan Leivonmäki kõrva taha. Sinna on meilt 2,5h autosõitu, ent ilusa ilma korral võiks see olla päris mõnus päevane väljasõit.