pühapäev, 24. veebruar 2013

Pelargoonidest

On olnud tihe remondinädal. Igal õhtul oleme millegi kallal askeldanud. Sellest hoolimata oleme minu eelmisel nädalavahetusel blogisse kirjutatud graafikust maas. Graafik muidugi oli tagasivaates ka ülioptimistlik ja suhteliselt võimatu, sest paari tööd ma ei näinud üldse ette. Aga ometi oleme nüüd niikaugel, et üks rivi kive on liimitud.

IMG_1627.jpg

Homme valame veel seinas olevad augud kinni (näiteks need pildil paremal asuvad, torude kohal), laseme massil mõne päeva kuivada ja siis võime kivid siledaks pahteldada.

Täna on teha olnud vaid üht kätepaari nõudvad tööd. Aki on nendega mässanud ja mul on olnud lausa puhkepäev! Vähemalt niimoodi see tundub, sest pole olnud vaja mingeid raskeid asju tassida, kive pooleks saagida (eelmise pühapäeva lõbu meil) või muid meeldivaid remondiasju teha. Nokitsesin natuke koristada ja päikeselise ilma puhul tõstsin pelargoonid garaažist sisse.

Sellised rohelisi võrseid on nad välja ajanud. Teine kast on olnud kõrgemal, saanud rohkem valgust ja sooja - võrsed juba ülipikad. Ma ikka veel imestan, kuidas ma neid taimi polegi veel ära tapnud, aga muidugi ma jõuan veel :)

IMG_1611.jpg

IMG_1616.jpg

Teised on puha rootsud:

IMG_1617.jpg

Lasen neil nüüd ehk paar päeva muutunud eluoluga harjuda, siis üritan pistikuid võtta. Ja seejärel mulla ära vahetada. Neidki nõuandeid olen hoolega guugeldanud, ise ei oska veel muhvigi.

Ka teine rõõmus üllatus ootas mind garaažis. Olin sügisel potiroosi talvituma tõstnud, aga ei taibanud oksi maha lõigata. Täna vaatasin, et roos ajab aga uusi lehti välja. No tore! Tõstsin taime sisse, ujutasin pisut vees ja vahetasin mulla ära. Loodetavasti läheb veel kenasti kasvama.

IMG_1618.jpg

Selline tups. Tõstsin ta katlaruumis vana tooli peale, et rohkem valgust saaks. Peaks neid oksi võib-olla ka natuke lõikuma, eriti kuna see sügisel tegemata jäi?

IMG_1625.jpg

Lõpetuseks üks dramaatiline pilt Peemotist. Peaaegu kustutasin selle ära, sest pilt sai liiga tume, aga siis vaatasin, et see siiski sobib hästi Peemoti ilmega.

IMG_1643.jpg

2 kommentaari:

aimarii ütles ...

Olet saanut pelargoonit ja ruusun hyvin talvehtimaan. Taidat ollakin viherpeukalo.

Maris ütles ...

Luulen että viherpeukalon arvonimi on vielä kaukainen tavoite, mutta ehkä olen taas askeleen lähempänä sitä. Ainakaan nyt ei käynyt niin kuin joskus, kun onnistuin pilaamaan useammankin kaktuksen elämän .. :)