pühapäev, 2. august 2015

Varsti läheb jälle remondiks

Kuidagi vaikselt on kohale hiilinud tunne ja arusaam, et sügisel läheb jälle remondiks lahti. Terve alumine korrus ootab tegemist, ent fookuses on peamiselt vannituba. Sellele lisaks vajavad remonti ka saun, kaminatuba, majapidamisruum ja esik, ent need on ehk pisut lihtsamad (ma ei taha tõele näkku vaadata ja lohutan end sellise mõttega :)).

Pidasime ka esimese "projektikoosoleku", mis seisnes selles, et kumbki joonistas kaks vannitoa plaani (st. kuhu paigutada vann, dušš, wc-pott ja kraanikauss) ja siis otsisime koos parimat lahendust. Esmalt paistis, et vannitoa väiksuse ja uste tobeda paigutuse tõttu ei õnnestu kuidagi kõike mahutada, aga nüüd tundub, et leidsime üsna hea kompromissi. Duši võib nimelt paigaldada vanni kohale ja sauna ukse osas on võimalik kasutada liugust. Kõige tähtsam on vann ja see peab mahtuma! :D

Kui ma ehitamise peale mõtlen, siis tuleb ahastus. Ventilatsioonikanalid, uus kanalisatsioon, plaatimine ... see kõik nõuab mitmeid töötunde, tuhandeid väiksemaid ja suuremaid otsuseid ning suurt kannatlikkust. Aga nüüd on vähemalt mingi kogemus olemas, loodan, et sellevõrra läheb lihtsamalt.

Graafikut veel paigas ei ole, aga arvan, et augustikuu tiksume niisama maha: teeme ettevalmistusi (plaanid, materjalide valik, mis järjekorras midagi teha jne), veame koli ära (näiteks saunas ootavad hetkel veel vanad madratsid äraviimist :)) ja naudime viimaseid vabu hetki.

Seniks tuleb lõpptulemust meeles pidada ja selleks on toimiv, kaunis vannituba-saun-kaminatuba, kus võib lõõgastuda ning külmadel talveõhtutel leili visata.

Kommentaare ei ole: