esmaspäev, 3. august 2015

Puhkuse viimased jutud

Üürike suvepuhkus ongi lõpule veerenud. Suvel jõudsin vist rohkem blogida kui tervel esimesel poolaastal kokku. Eks näis kui palju töö kõrvalt jõuan kirjutada. Ja lähenev remont paneb blogindusele nagunii oma põntsu.

Aga et mitte ainult tumedates toonides pilte maalida, kirjutan eelmise nädala väikesest aiandituurist - see teeb alati tuju heaks :)
Allahindlused olid algamas, lootsin tarvilikke leide teha. Lõppkokkuvõttes muidugi osa ostudest oli ikka täishinnaga. Paar ülesvõtet sellekordsest saagist, hiljem hea blogi abil neid ka meelde tuletada (muidugi kõik lähevad ka kausta kirja, aga siiski):
  • kullerkupp 'Superbus'
  • karukell 'Rote Glocken'
  • nepaali maran 'Miss Wilcott' - millised imelised õrnad õied!
IMG_8667.jpg
  • tähkjas liatris
  • monarda 'Beauty of Cobham'
  • arendsi astilbe 'Cattleya'
IMG_8668.jpg

Tundub, et mul on välja kujunemas nõrkus astilbede vastu. Nende õietupsud on minuarust võluvad, eriti just roosades ja tumepunastes toonides.

Lõpetuseks ka paar pilti õitest aias. Esimesena seemnest kasvatatud raudürt 'Sparkles', mis on alles nüüd õitsema läinud. Parem muidugi hilja kui mitte kunagi.

IMG_8644.jpg

Ja siis saialill 'Double Orange King'. Minuarust on need nii kaunid suured õied, mis sest, et taim ise on nii tavaline. Olen neid siin aias iga aasta kasvatanud ja kavatsen aina jätkata. Osa seemnetest korjan järgmise aasta tarbeks kokku, osa kukuvad maha ja idanevad aiamaakastides omaalgatuslikult.

IMG_8652.jpg

Kommentaare ei ole: