reede, 1. mai 2015

Aiaplaane ning pildikesi kividest

Volbripäev on möödunud kive veeretades ja mulda kühveldades. Jätkasime nimelt kivimüüri ehitamist ja mulla tasandamist. Lisaks hakkab tasapisi moodustuma pilt sellest, mis selle kivide ja kändudega pikitud maalapiga peale hakata.
Tuleb lihtsalt alustada vaikselt, terrassi äärest ja liikuda sealt tükkhaaval edasi. Kui terve tagaõue peale korraga mõtlema hakkan, tuleb ahastus peale - see on lihtsalt liiga suur tükk korraga lahendamiseks.

Mis siis plaanis on? Esiteks terrassi äärde sai hangitud kaks madalat kadakat (Blue Carpet), mis kasvavad rohkem laiust kui kõrgust. Loodan, et päikesepaistet on seal neile piisavalt ...

20150501_181243

Tõeliselt kaunis kuivanud hein on ka pildi peale jäänud :) See tuleb sealt veel hävitada ja siis maa multšiga katta - aga kõigepealt tuleks selleks oksi purustada.. pole veel jõudnud sel aastal sellega tegeleda. See selleks.

Terrassi ühest nurgast algab lillepeenar. Sellega saigi juba sel nädalal algust tehtud, kaevasime mättad üles ja keerasime ümber. Hetkel pole küll veel mingit aimdust, mida ma sinna kasvama panen, aga vähemalt külvidest võrsub üht-teist, eks kuidagi kujuneb. Võimalik, et kaevan veel natuke paremale poole edasi.

20150501_181255

Lillepeenra taga olev kivimürakas jääb sinna, kus ta on. Kivi vajab natuke kitkumist ja puhastamist, aga heina all paistab olevat paar erinevat liiki kukeharju - need ongi seal ideaalsed.

Kive on pildil rohkem kui üks, aga jutt käib sellest paremat kätt jäävast sammaldunud mürakast:

20150501_181305


Suure kivi ja müüri (mis paistab eelmise pildi vasakust ülanurgast) vahele tuleb tõenäoliselt jaapani enelase põõsaid, mis loodetavasti millalgi kasvavad ilusaks ühtlaseks vaibaks. Müüri kõrvale võiks omakorda istutada väikest sorti puu või laiemat sorti põõsa. Olen erinevatest variantidest nimekirja teinud, nüüd on ainult vaja otsustada :)

Kivimüüri juurde tulevad kiviklibust teerajad ning sellest allapoole jääv "kivipõld" on kavas tühjaks tassida. Vedime kivid pisut kaugemal asuvatesse hunnikutesse (tõenäeoliselt järgmised kaks aastat kulub selle peale, umbes nagu Andres jahmerdas oma kivise põllulapiga Tões ja õiguses) ning tasandame maa ära. Ja siis mul ongi juba sirelile sinna üks koht valmis vaadatud :P

Kivimüür  trepiastmetega ning siis all vasakul "kivipõld":

20150501_181324

Jupp-jupihaaval hakkab lubama! Piltide pealt paistab kindlasti ainult suur disaster, aga ma tean, et see on juba palju-palju parem kui enne ning läheb ainult paremaks. Pole muud varianti :)
Homme pidavat vihma kallama, nii et tuleb vist jälle aiandisse kaema minna, mis seekord siis ostukärusse "hüppab".

2 kommentaari:

aimarii ütles ...

Reisi on mõõdas ja praegu aeg läheb aias.
Küll sinu aias on kevad. Teisiti on siin

Maris ütles ...

Tõesti, kõik vaba aeg läheb aias toimetamise peale, kui vaid natukenegi ilma on. Õnneks nüüd algas taas töönädal - saab kontorisse "puhkama" sellest suurest füüsilisest pingutusest.