reede, 13. juuli 2012

Puhkepäev

Täna võtsime remondi osas puhkepäeva. Mõtlesime, et terve päeva ei tee mitte midagi, lebotame niisama ja kogume energiat. Hommikul magasingi pikalt, siis lonkisin leht ja kaamera näpus õue lugema ja linnukesi pildistama. Peale kohustuslikku söögivarude täiendamist kohalikus Citymarketis hakkas suurest puhkamisest igavus peale tulema. Lubasime endale väikse toimetamise - panime aiajäätmete kompostikasti püsti. Järgmiseks hakkasin maja äärest kruusalt võililli ja muud rohtu kitkuma, ühe hooga kõik puhtaks! Siis võtsin meie väikese teejupi ette. Maja ees olev kruusast sõiduteejupike on kallaku peal ja vihmavesi uuristab sinna vaod ja augud. Esialgseks teeparanduseks piisas sellest, et suuremale sõiduteele voolanud kruus tagasi aukudesse rookida. Aki tuli ka appi, nii me seal vehkisime, labida, harja ja lumelabidaga, viimane osutus eriti tõhusaks relvaks! Tee sai enamvähem korda, kuigi millalgi peame sinna ikkagi vihmavee äravoolutorud paigutama.

Aga eks laiselda jõudis ka, praegugi lihtsalt istun ja surfan :)

Remondiga on hetkel nii, et varsti hakkame ventilatsiooni ja ülemise korruse elektrit tegema. Eile käis meil teemantpuurija, et ülemiselt korruselt allkorrusele auke teha (ventilatsioonitorude ja elektrijuhtmete jaoks). Puuris niikaua kuni puur töölepingu üles ütles. Nüüd meil on ühe toa nurgas kolm süvendit betoonpõrandas, aga mitte ühtegi auku pole veel läbi korruste :) Puur läks remonti ja mees ise kaheks nädalaks puhkama. Vot nii siis.
Ehitusloa inimesed on samamoodi kaks nädalat puhkusel, alates sellest hetkest, kui meil viimistletud ja esitamiskõlbulikud joonised käes olid. Mis seal ikka, me oleme juba leppinud sellega, et suvepuhkuse ajal mitte ühtegi tuba valmis ei saa ja remont jätkub kaugele sügisesse. Esialgne tähtaeg on jõulud - ülemine korrus selleks ajaks valmis.

Kaevuga on ka huumor. Saime puurkaevupakkumised ja olime juba napilt endale sellist tellimas, kui äkki vesi selginema hakkas. Nüüd on juba peaaegu läbipaistev. Vaatame ja ootame, kas muutub täiesti selgeks või läheb suuremate vihamdega jälle saviseks.

Aga jutu kõrvale paar pilti ka:

Linavästrik askeldab:

IMG_9783.jpg

Tuvide jõuk:

IMG_9796.jpg

Kaelustuvi:
IMG_9815.jpg

See on vist siisikese noorlind:

IMG_9824.jpg

Ühes nurgas kasvavad siin imelised kollased lilled, aga mul pole kahjuks aimugi, millega tegemist.

IMG_9831.jpg

IMG_9835.jpg

See on aiapidaja idüll :) Toidujäätmete kompost, aiajäätmete kompost ja kärutäis uut kompostimaterjali. Umbrohi läheb küll esmalt päikese kätte kuivama.

IMG_9844.jpg

Ootan juba seda, et järgmisel aastal saaks juurikad ja salatid ja maasikad maha panna. Kahju, et sel aastal ei jõudnud seda ette võtta, aga no eks meil tegemist piisab.

4 kommentaari:

Kimalane ütles ...

Oh kui armsad need tuvid on. Need ikkagi ju metsalinnud, kes väga toredast hõikavad. Ega ma ei eksi?

Maris ütles ...

Metsatuvid tõepoolest ja oi kuidas kudrutavad. Vahel lausa liiga häälekalt :) Aga samas tore, et nad siin meie kõrval end nii koduselt tunnevad.

Anonüümne ütles ...

Imelised kollased lilled on kuningakepid.

Maris ütles ...

Aitäh, tõepoolest kuningakepid!