teisipäev, 10. juuli 2012

Remondist ja jaanalindudest

Reede ja laupäev me remonti ei teinud, olime Savonlinnas matustel. Kuulsatel Savonlinna ooperipidustustel seekord ei käinud, aga millalgi peab ka selle ette võtma. Etendused toimuvad seal järve keskel asuvas Olavi linnuses. Koht ja atmosfäär on seega imekaunid ning esinejad maailmaklassist - kui huvi pakub, käige tutvumas!

Mis siis remondi osas on toimunud? Köögiplaan hakkab ilmet võtma ja hinnaklass samuti, oleme erinevaid firmasid ja pakkumisi uurinud. Eesmärk on saada köök hiljemalt tuleval nädalal tellitud, et siis oleks septembris tegemist :)
Suureks rõõmuks saabusid lõpuks ka meie ventilatsiooni ja vee- ja kanalisatsioonitorude uued joonised, nii et võime nii ventilatsioonisüsteemi hakata ehitama kui ka ülemise korruse duširuumi ehitusloa asju edendada. Progress!

Muidu oleme vaikselt nokitsenud, natuke laekarkassi ehitanud (muide lae suunas drelliga kruvimine nõuab ikkagi häid muskleid - esimesed kruvid on okei, aga kui kümnendat üritad pea kohale lauda suruda, siis kruvi muudkui käib ringi ... :)) ja tubade valgustust planeerinud. Käisime ka sõbra peaaegu-valmis-maja vaatamas. Nii tore, et nad selle ilmatusuure projekti on 99% valmis saanud.

Osaliselt oleks nagu lausa selline tunne, et asjad siin edenevad, aga teisest otsast jälle kaos suureneb :) Nüüd peame näiteks ventilatsioonitorude eest kapid tükkideks võtma ja allkorrusele viima, aga kuhu ma oma riided, kosmeetikatooted ja muud asjad panen..? Kõik on niisiis suhteliselt ligadi-logadi, entroopia kasvab, aga võib-olla millalgi läheb paremaks :)

Täna käisime Aki sünnipäeva puhul meie lähedal (u 20min sõitu) asuvas jaanalinnufarmis. Ma talle midagi mõistlikku kunagi kingituseks osta ei oska, nii et üritan siis pigem mingit huvitavat tegevust välja mõelda. Jaanalinde nägime suhteliselt kaugelt, aga on nad ikka ühed võimsad linnud!! Sõime seal jannalinnuvõileiba (põhimõtteliselt konserviliha, suht huvitava maitsega) ja koju ostsime grillimiseks paar fileetükki. Liha on punane nagu loomaliha ja maitseb ka enamvähem samamoodi, kuigi mingisugune uluki maitse oli ikkagi olemas. Toetasime vähemalt oma lähiümbruskonna ettevõtlust :)

IMG_9763.jpg

IMG_9765.jpg

Kommentaare ei ole: