pühapäev, 29. juuli 2012

Tampere elamumess

Palav on! Uskumatu, milline leitsak peale mitut suhteliselt jahedat nädalat. Istun rõdul, sest siin on vähemalt mingi õrn tuulevine ja õnneks varjuline koht. Ritsikad siristavad, ja mina ootan, millal järgmine äikesetorm algab.

Tegemist ja pilte on nädalasse mahtunud üksjagu. Teisipäeval võtsime suuna Tampere elamumessile. Elamumess toimub Soomes igal aastal erinevas sihtkohas. Mina pole varem messil kunagi käinud, aga nüüd muidugi uue kodu ja remondi tõttu on teema enam kui ajakohane. Vuorese uues elamurajoonis olid kõrvuti värvilised puukorrusmajad ja erinevate majatootjate püstitatud eramajad. Populaarsed olid betoonpinnad, klaasitud rõdud ja terrassid (mis on minuarust väga mõistlik siinset ilmastikku arvestades), ning kasvuhooned ja peenramaad. Mõned pildikesed ka (muidugi fotoka aku ütles kohe alguses üles ja varuaku unustasin koju.. nii et osa piltidest on mobiiliga võetud).

Mõnus lebotamise diivan rõdul:

IMG_9932.jpg

Sümpaatne magamistuba (ainult et need lambid on minuarust täiesti ebapraktiliselt madalal, aga no disain nõuab ohvreid :)):

IMG_9938.jpg

Saun võib olla ka selline:
IMG_9944.jpg

Üks minu lemmiktubadest, palju värvi, pehmeid materjale ja äge lind!

IMG_9945.jpg

Lamp:

IMG_9946.jpg

Aki lemmikuks oli see väliköök (või no jällegi klaasitud terrassil paiknev):

IMG_9950.jpg

Vaade teiselt korruselt söögituppa:

IMAG0273.jpg

Messiala:

IMAG0274.jpg

Messiala teisest suunast:

IMAG0288.jpg

Ka õuedisainile on mõeldud:

IMAG0275.jpg

Õuekaunistus:

IMG_9930.jpg

Inspiratsioonisein ühest töötoast, fantastiline:

IMAG0276.jpg

Reisiteemaline tuba:

IMAG0280.jpg

Romantiline magamistuba:

IMAG0283.jpg

Mustvalge köök elusa rohelise seinaga:

IMAG0287.jpg

Kokkuvõttes oli huvitav päev, sai aimu ehitus- ja sisustustrendidest ja kõikvõimalikest sisustusideedest. Aga siiski olin lootnud palju võimsamat wow-efekti ja julgemat värvide kasutust. Populaarseimad värvid olid ikkagi must, valge ja hall - eks see peegeldab ka muidugi siinset skanditeemat. Positiivne oli näha suuremustriliste värviliste tapeetide kasutamist ja põnevaid saunateostusi. Järgmisel aastal lähen kindlasti messile uuesti, eriti kuna see korraldatakse seekord suisa lähedal Hyvinkääl.

Kommentaare ei ole: