kolmapäev, 28. detsember 2011

2011 kokkuvõte piltides

Jaanuar: Vesipapp Vantaankoskil.
P1151472.jpg

Pildi tegemise hetkel oli krõbe talv, julgelt paarkümmend miinuskraadi. Olin end meeletult paksult riidesse pakkinud, aga sellest polnud pildistamisel eriti abi, sest hea pildi saamiseks pead oskama liikumatult paigal püsida - et pildistamise objekt ära ei lendaks ja muidugi käte värina vältimiseks. Laskusin jõekaldale teeraja äärde ühele põlvele, vaikselt hakkas külm läbi suusapükste tulema. Varbad tegid kõvasti valu, need olid juba täiesti jäätunud. Käes olid mul paksud suusakindad, aga sellised sõrmikutüüpi ikkagi. Tõmbasin vahepeal sõrmi kinda sisse, et neid peos soojendada. Ilma sõrmedeta muidugi eriti hästi kaamera nupule vajutada ei saa, nii et see oli vaid hetkeline leevendus. Umbes viis minutit suutsime seal kannatada, ei olnud lihtne. Sellest hoolimata sain oma esimese suhteliselt asjaliku vesipapi pildi!

Veebruar: Puhkusenädalal Vuosaari kandis merejääl päikesetõusu püüdmas.
P2271805.jpg

Ootasime võimsat päikesetõusu, mida kahjuks pilvede tõttu täies mahus ei tulnudki. Aga reibas hommikune jalutuskäik merejääl oli mõnus!

Märts: Elu esimene räätsakogemus!
P3252160.jpg

Veetsime töökoha talvepäeva Haikko mõisas, kõigepealt koosolek ja siis lõbu - järvejääl õngitsemine ja lühike räätsaretk. Ma olin täiesti müüdud, see oli nii äge! Ja kuigi praegu võib lumest ainult unistada, siis ma mõtlesin olla kaval ja uurida spordipoodide allahindlusi - nad pole sel talvel kindlasti kuigi mitut räätsapaari maha müünud ja ladu on kaupa täis ... Äkki sealt leidub mulle mõni, võib-olla -50%? :P


Aprill: Amsterdam! Kevad! Keukenhof ja tulbisadu!
P4233007.jpg

Mai:

Mitte ühtegi pilti pole kahjuks maikuust. Sel võib olla ainult kaks põhjust - ma olen olnud superbusy või siis on mul peale Amsterdami reisi olnud pildistamisest mõneks ajaks siiber.

Juuni: Suvepäev Fiskarsis.
P6293577.jpg

Suvepuhkus oli käes ja me tegime mõnusa päevatripi Fiskarsisse, jalutasime seal ajaloolise miljöö keskel ja tegime peatuse shokolaadikohvikus. Idüll!

Juuli: Ahja jõel.
P7134349.jpg

Ühe eredaima elamusena jäid Lõuna-Eesti tripilt meelde muidugi sääsed! Jeerum, kui palju neid oli ja kui vihased nad olid! Pilt on siiski Taevaskojalt, kus saime jälgida jääkosklate toimetusi.

August: Lagled Viikki põldudel.
P8204821.jpg

Eesti taasiseseisvumispäeval olime me juba varakult ärkvel ja kell 6.30 Viikkis, et rändeks kogunevaid linde pildistada. Sattusimegi laglede peale, kes niidetud viljapõllul aega veetsid. Hommikupäikeses paistis kõik mõnusalt soojades toonides.

September: Pilt aiast korteri müügikuulutuse jaoks.
P9185141.jpg

Juba siis mõtlesin korteri müügi peale ja ikka veel pole sellest asja saanud! Uus katus sai ka umbes sellal majale peale ja kutsusime maaklerid hinnangut andma.

Oktoober: Seen Porkkalanniemil.
PA015152.jpg

Oktoobri esimesel päeval käisime taas Porkkalanniemil. Lindude pildistamisest midagi välja ei tulnud, sest enamjaolt olid linnud juba läinud. Aga selle sügise sümboliks on vist nagunii seened.

November: Barcelona!
PB015756.jpg

Puhkus suurepärases linnas, nautides tapaseid, sangriat ja Gaudi imepärast arhitektuuri. Sooja üle 20 kraadi, mis sa hing veel ihkad!

Detsember: Piparkoogid, kingitused ja rohelised jõulud.
PC185919.jpg

Kommentaare ei ole: