reede, 14. mai 2010

Sõrmed mullas

Eile oli siin vaba päev, Jeesuse taevasseminek või midagi taolist. Ma alustasin puhkamist igatahes hommikul kell kaheksa koogi tegemisega. Õnneks polnud küpsetada vaja, sest keegi tubli inimene on valmis koogipõhjad leiutanud.

Päev jätkus aiandusteemadel. Esiteks tõin poest taimi ja sellega seoses pean mainima, et ülisuures Vantaa Plantagenis võib rahulikult mitu tundi kulutada. Taimed on jaotatud erinevatesse kategooriatesse, näiteks mitmeaastased lilled kasvupaiga järgi - varjuline, päikeseline, poolvari või kiviktaimla. Variante oli meeletult ja valiku tegemine üsna keeruline. Midagi ma sealt siiski koju tassisin, nüüd on põnev jälgida, et kas sai tehtud õige otsus või känguvad taimed kohe ära..
Novot aga maha sai need ka istutatud (& suvelilled potti). Seejärel käisin uuesti Plantagenis. Esimesest korral lihtsalt alahindasin meie lillepeenra suurust.


Lavendel, üks istutatud taimedest

Tegevus jätkus koristamise liinil ning peale põrandate ja muude pindade poleerimist võiski külalisi võõrustada. Sellega siiski päev veel ei lõppenud. Õues ootasid terrassilauad pesemist. Ei ole vist lollimat asja kui svammiga laudu hõõruda ... See oli muidugi alles eelmäng, täna sai terrass puuõliga üle võõbatud. Ja peaks mainima, et oli üsna kuum ilm sellise töö jaoks!

Nüüd võib siiski tõdeda, et mul on suuremad ja paremad lilleistutused kui naabritel. See on nagu palsam mu haavadele.

Kommentaare ei ole: