pühapäev, 23. mai 2010

Linde ja loomi paari nädala ajalt

Kuigi ilmad tõmbusidki lõpuks külmemaks ja vihma kallas eile nagu oavarrest, on aias käes täielik varasuvine kasvuhooaeg. Põõsad on täies lehes, isegi metsviinapuu on hakanud lehti välja ajama ning muru kasvab hoogsalt. Nii võimsalt, et seda peakski juba teist korda niitma. Muuseas ka kõik võililled ja ohakad on eluvaimu täis, aga ma teen enda poolt kõik, et mitte eriti pikalt.
Kaks kiitsakat õunapuud õitsevad ilusate õrnade roosakasvalgete õitega. Sirelil on samuti juba tumelillad õiepungad. Ühesõnaga ilus!

Aga teisel teemal jätkates - mul on nimelt uskumatult palju pilte arvutis, mis pole veel blogisse jõudnud. Esialgu neist siin sellised, mis võetud ehk paar-kolm nädalat tagasi erinevatel päevadel ja seetõttu mingisugust erilist tervikut ei moodusta.

Esiteks varakevadine Vanhankaupunginlahti. Võtan pilte kaugustes asuvast lahesopist, kus lagled ja mõned väiksemad linnud vaikselt veepinnal loksuvad. Äkki lähevad väiksemad linnud kogu täiega lendu, vaid pirakad kanada lagled jäävad rahulikuks. Lootsin, et ehk saan hea pildi lendavast parvest (mida aga ei juhtu, sest objektid on selle jaoks ikka väga kaugel). Aga mida ma näen alles kodus pilte arvutiekraanilt vaadates - leidus põhjus, miks linnud nii äkki lendu tõusid!





Samal jalutuskäigul põikasin ka metsa äärde. Ühe kuuse all oli mingit sabinat ja jäin lähemalt uurima, et kes seda tekitab. Puu alumistel okstel sahmis täiesti kartmatult musttihane (okei möönan, et kohapeal ma liiki ei määranud, see toimus ikkagi kodus linnuraamatu ja interneti lahkel abil).



Ka rohukonnad on välja ilmunud:



Ning tuttpüttide pulmamängud käimas:



"Uue" linnuna sain pildi vainurästast, mis peaks tegelikult olema äärmiselt tavaline elanik näiteks parkides. Ise nägin lindu esimest korda, ent peale tema pildile püüdmist olen kohanud rohkemgi vainurästaid - ju siis pole enne lihtsalt tähele pannud või olen seda lihtsalt hallrästaks pidanud, kuigi küljealune on vainurästal selgesti punakas.



Ka hallhaigrut olen päris kaua oodanud. Kunagi Rootsis sai lind ka pildile võetud, ent uut kohtumist pole peale seda olnud. Kuni ühel pärastlõunal Vanhankaupunkilahel (meie põhiline pildistamiskoht, nagu olete juba võinud aru saada) lendaski soovitud objekt ilusas kaares sinise taeva taustal meist mööda :)



Kommentaare ei ole: