neljapäev, 17. juuli 2008

Kuidas Laku ja Naukku vaktsineerimisel käisid



Täna viisime mõlemad kassid iga-aastasele vaktsineerimisele.

Esimene ülesanne oli kassid kandekastidesse saada.
Naukku teadagi on üldiselt kartlik ja eriti kergelt ennast kätte ei anna. Püüdsime algul teda kavalusega petta ja viskasime kandekasti hiiri. Juba ei suutnud me oma õnne uskuda, kui mänguhimuline Naukku sööstis hiire järel kasti. Ent vara oli veel rõõmustada, üritasin kiirelt kasti ust kinni lükata, aga kass tuli sealt veel kiiremini välja, kui mina jõudsin "kurat!" öelda. Siililegi selge, usaldus oli nüüd kadunud. Loopisime natuke hiiri edasi-tagasi, kuid Naukku oli valvel ja ei läinud kasti lähedalegi. Kasutusele tuli võtta operatsioon "kaelakarvad".

Aki läks leebelt köögilaual istuvat Naukkut nagu muuseas silitama ja vargsi haaras tal kaelavilladest. Pisike oli kohe lõtv nagu rätik, ei protestinud ehmatusest üldse ja lasi ennast kenasti kasti asetada. One down, one to go.

Laku muidugi oli kõike kahtlustavalt pealt vaadanud ning lippas Aki lähenedes laua alla varju. Õnneks siiski Laku on malbe kass ja annab ennast ikkagi viisakalt kätte, mis sest, et kasti toppides ajas oma varbad hästi laiali, et mitte uksest sisse mahtuda. Vaesekesel on arsti juures olnud kehvad kogemused, kohe väikesena oli tal mingi kõhutõbi ja kuivamise ärahoidmiseks süstiti talle kaelavolti vedelikke. Protseduur ja vedeliku levimise tunne pidi olema kassidele hirmus ebameeldiv ja seda pole Laku mitte ära unustanud.

Kassid kandekastides, suundusime kiirelt autosse ja minekule, et mitte neid kaht õnnetusehunnikut kauem piinata. Autos algas Laku soolo, mäuu, määuu, läbilõikavalt nukker ja kõvahäälne näugumine (kritiseeris Aki juhiomadusi, ehehee) ja seda kestis kuni peatumiseni loomakliiniku ees.

Esiteks pidime kassid koos kandekastidega ära kaaluma. Tulemused olid 6,5kg ja 3,9kg.. tuleb tähele panna, et Naukku kast oli ka väiksem :)

Meie arst oli hästi meeldiv ja tore noor naisterahvas. Esimesena läks piinapinki Naukku, kössitas teine vaikselt kasti nurgas ja üritas ennast võimalikult väikeseks teha. Arsti esimene kommentaar oli, et üsna sale kass. Ülevaatusel oli kiisuga kõik korras ja sai kaela süsti ka ära ning pääses tagasi oma kasti haavu lakkuma.

Kui Laku lauale tõstsime ja kastil katuse pealt võtsime, ütles arst midagi stiilis, et no sina oled küll toidulaua ääres õigel ajal kohal olnud. Arst kaalus ära ka kandekasti, mis oli 2kg. See teeb Laku kaaluks 4,5kg, mis pidi siiski veel normaalne olema, ent pidime silma peal hoidma, et midagi juurde ei tule ;)

Süsti tegemise ajal olin mina ilmselt rohkem närvis kui kassid, higistasin seal ja hoidsin pöialt, et kassid lakke ei hüppaks. Aki oli praktilisem ja hoidis arsti nõuandel kassi kinni. Lakule ilmselt meenusid vanad ajad, sest süstimise ajal tuli tal kurgust väga sügav MURRRRRRR ja peale seda kohe khhhhhhhhhhh! Karv läks ka kohe lahti (see tähendab, et veel rohkem kui tavaliselt.. külalised teavad kahjuks, kui palju meil siin karvu on :)).

Sellega operatsioon vaktsineerimine lõppes ning suundusime koduteele. Laku näugatas autosõidul enam ainult moepärast paar korda. Koju jõudes pages Naukku kiirelt voodi alla, kust ei tulnud paar tundi välja. Oleme tema silmis vaevaliselt teenitud usalduse kaotanud, kumbagi ei lasknud ta õhtul käeulatusse. Loodame, et ta mingi hetk leebub ja laseb jälle silitada.

Kodus kaalusime ära ka Naukku kandekasti, arsti juures see polnud võimalik, kuna ta ei soostunud sealt lahkuma. Naukku kaalus 2,7kg, pisut kergem kui mustvalge hairball :)

P.S. mäkerdasin mingi uue blogibänneri kokku. Aki aitas. Pilt on muidugimõista meie aiast.

Kommentaare ei ole: