pühapäev, 6. september 2015

Tuuletallaja

Meie kandis on end sisse seadnud tuuletallajad. Peamiselt võib näha ainult üht lindu korraga, aga kord tiirutas neid pisut kaugemal asuva metsatuka kohal lausa kolm. Tihti näen neist üht põllu kohal jahti pidamas või elektriliinil istumas.

Ühel kodukontoripäeval nägin lindu järjekordselt maja ette elektriliinile lendamas. Töö jäi hetkeks sinnapaika - võtsin kähku kaamera näppu ja üritasin vaikselt rõdule hiilida. Nii kui ma ust avasin, tõusis tuuletallaja lendu ja vuhises maja taha. Nonii, mõtlesin, sinna ta läks. Käisin igaks juhuks veel teisest aknast vaatamas ja märkasin, et pistrik on maandunud õuele kuuse otsa.
Mis seal ikka, proovisin uuesti. Tagauks avanes ilmselt vaiksemalt, sest sain terrassile hiilida ilma et pistrik oleks minust välja teinud. Lõpuks õnnestus mul veel mitu meetrit talle lähemale jalutada ja paar suhteliselt mõistlikku võtet teha.

IMG_9230.jpg

IMG_9221.jpg

2 kommentaari:

aimarii ütles ...

Õnneks olgu. Said linnust hea pilti.
Sinu blogi on saanud uue välimuse. On ilus.
Kuidas seal sinu pool on sügis alanud? Kas puidel on juba ilusad ruskavärvid?

Maris ütles ...

Aitäh aimarii! Siin on värvide poolest suvi, k6ik on roheline. Ainult ilm on sügiseselt vihmane. Kas sinu kandis on juba ruska? Olen korra käinud septembri alguses Saariselkäl ja seal oli tollal väga ilus. See on ikka midagi muud kui siin urbaniseerunud l6unas :)