esmaspäev, 7. september 2015

Pilte ajast kui päike veel paistis

Ilmad on jälle vihmaseks kiskunud ja aias toimetamise aeg radikaalselt vähenenud. Üle-eelmisel nädalavahetusel sain õnneks mahti pisut kitkuda, enne kui jälle kallama hakkas. Vahel tundub, et mitte miski ei kasva siin nii hästi kui umbrohi ja sõnajalad.

Üritan uskuda, et paari aasta pärast on olukord teistsugune: pisikestest taimedest on saanud korralikud lillede rühmad ja peenarde mullapinda pole enam näha. Seniks aga tuleb teha pilte sellest, mis praegu õitseb (mis sest, et teemad hakkavad juba korduma) ja koguda kannatust. Üldpilt näeb välja niru - üks taim siin, teine seal ja vahel tükk tühja maad :)

See vahva mitmevärviline õitepuhmas on mind rõõmustanud juba mitu nädalat: terrassi kõrvale kasti istutatud tsinniad ehk pruudisõled teevad aina uusi õisi. Nende eelkasvatus oli lihtne ja idanemisprotsent väga hea. Kuigi mais-juunis ei kasvanud välja istutatud taimed praktiliselt üldse, siis suve lõpuks said nad hoo sisse. Kindlasti külvan ka järgmisel aastal.

IMG_9126.jpg

Õied on meeltmööda ka sellele rohelisele putukale:

IMG_9125.jpg

Kosmoseid külvasin samuti kevadel. Kasv oli väga aeglane - kui aiandis müüdi suuri õide puhkenud kosmoseid, siis minu taimed olid veel väga pisikesed ja õitest võis ainult unistada. Nüüdseks on poekosmosed ära õitsenud ja närbunud, aga minu omad lõpuks ometi hoos:

 IMG_9139.jpg

Argentiina raudürdiga ei jaksa seevastu enam jännata. Idanemine oli väga kehv, kuigi hoidsin külvi esmalt külmkapis ja poputasin igatpidi. Tulemuseks oli üksainus taim. Ilus on ta ju küll ja mutukatele meeldib, aga ei maksa vaeva.

IMG_9137.jpg

See-eest kevadel istutatud floksid õitsevad kenasti!

IMG_9157.jpg

Kommentaare ei ole: