laupäev, 6. detsember 2014

Nädala kultuurielamused ja iseseisvuspäeva menüü

Üritame vahel silmaringi laiendada ja kodus arvuti taga istumise asemel midagi erinevat ette võtta. Seekord käisime selle mõtte raames Helsingi linnamuuseumis Pildipaaride näitust vaatamas.

Näitusel oli kõrvuti seatud ülesvõtted tänapäevast ja 125 aastat tagasi. Pildistajateks olid Helsingi amatöörfotograafiaklubi liikmed ja pildipaare ühendas kas teema, koht, tunne või mõni detail.

Paar näidet:

20141204_180047

20141204_180133

20141204_180207

Täna oleme Soome iseseisvuspäeva puhul teinud head ja paremat süüa :) Valisime paar tavapärasest keerulisemat retsepti välja. Esiteks pulled pork - pikalt ahjus küpsenud sealiha. Olen tükk aega mõelnud, et peaks seda trendirooga ka ise tegema, aga pole seni tegudeni jõudnud.
Liha oli vist kokku umbes kuus tundi ahjus, aga seda tasus oodata!

20141206_162337

20141206_164932

Retsept: Valio

Loomulikult peab iseseisvuspäeva puhul olema ka magustoitu. Jälle leidsin retsepti Valio lehelt, asendasin vaid jõhvikad punaste sõstratega. Tulemus sai väga maitsev, suhteliselt mahe, aga oi kui pehme ja rammus :)

Punased sõstrad ja mustikad ootavad kuumutamist:

20141206_104617

Piparkoogipõhi:

20141206_104625

Ja tulemus:

20141206_190601

Ma arvan, et lähen võtan veel ühe tüki ...

4 kommentaari:

Kati ütles ...

Tubli! Pulled-pork'i pole isegi mina veel ette võtnud, kuna pole normaalset ahju selleks. Aga kohe ühel päeval sellised 2 rooga, kiidan.

Maris ütles ...

Aitäh, sinu kiidusõnad tähendavad palju! Ja kaks sellist rooga ühel päeval, seda vist juhtub meil kord aastas :)

aimarii ütles ...

Sa oled vist väga hea köökis.
Meeleldi oleksin maistnud sinu magustoitu.

Maris ütles ...

Aitäh aimarii, ma vahel üritan :)