esmaspäev, 24. november 2014

Aaaargh

Seoses nädalavahetusel tehtud arvuti uuesti installeerimisega ja Lightroomi pildikäsitlusprogrammi uuema versiooni kasutuselevõtuga on osa blogipiltidest ajutiselt kadunud. Vanemate postituste pildid ei paku tõenäoliselt enam kellelegi huvi, aga mulle on suur nokitsemine need tagasi saada...

Mis siis juhtus? Kasutan Lightroomi otseühendust Flickriga - peale piltide kordasättimist laen need kohe Flickrisse üles. Flickrist omakorda võtan piltide lingid blogis avaldamiseks. Nüüd aga Lightroomi uues versioonis sain hakkama sellega, et lasin ühenduse teistpidi käima ehk siis Lightroom kustutas osa piltidest Flickrist ära. Kõigele lisaks pole mul aimugi, millised pildid sealt Flickrist nüüd täpselt puudu on.

Osa piltidest laadisin uuesti üles (nt Londoni pildid), aga pildilingid muutusid peale uploadimist ning nüüd pean ükshaaval blogipostituste pildilinke uuendama.
Oli mul seda jama nüüd siis vaja :(

Täiendus: esialgu arvasin, et ebaõnn piirdub selle aasta piltidega. Aga tegelikult on enamvähem kõik Flickri lingid alates aastast 2011 katki.

4 kommentaari:

Kati ütles ...

ei tasu sorkida selliseid asju:)

Maris ütles ...

Novot, omad vitsad peksavad.

Tiina Linkama ütles ...

No johan. Onko asia jollain lailla korjaantunut?

Flickriä en käytä, olen laiska opettelemaan mitään uutta. (Hyi minua)

Mitä mieltä olet Lightroomistsa kuvien käsittelyssä? Minulla on nyt ikivanha Photoshop käytössä, olen harkinnut Lightroomia mutta Kimmo, joka jaksaa tutkia uusiakin systeemeitä on sitä mieltä että Lightroom on enemmänkin kuvien arkistointiohjelma. Onko näin?

Maris ütles ...

Otin Flickrin muistaakseni käyttöön joskus siksi että Bloggerin kuvatila alkoi loppumaan. Joku ongelma oli muistaakseni myös kuvien toistamisen kanssa, Blogger teki niistä suttuisia.

Olen nyt saanut ladattua kuvat Lightroomista Flickriin, edistystä on siis tapahtunut! Nyt täytyy enää naksutella jokainen kuvalinkki vuoden 2011 huhtikuusta uudelleen paikoilleen, koska nykyiset kuvalinkit eivät enää toimi.
Viime aikoina olen räpsinyt kuvia puhelimella, ne sentään näkyvät (koska niitä en ole kierrättänyt Lightroomin kautta..)

Käytän kuvien käsittelyyn pelkästään Lightroomia, se on mulle helppo ja hyvä ratkaisu. Säädän käytännössä vain kuvien valoisuutta, valkotasapainoa ja kontrastia/paikalliskontrastia. Siinä Lightroom toimii kiitettävästi. Photoshop oli joskus käytössä, mutta tuntui liian raskaalta ja jotenkin hifistelyltä, ei sopinut mun melko kevyeeseen käsittelyprosessiin. Joten itse liputan Lightroomin puolesta :)