teisipäev, 19. august 2014

Uued saavutused aias

Tuleb jälle pisut aiatöödest ülestähendusi teha - siis hea hiljem vaadata, mis ja kuidas toimus. Mul on kasutuses ka aiamärkmik, kuhu aeg-ajalt üles kriban, mida sai maha pandud ja kuidas need kasvavad, aga blogisse saab lisaks pilte, nii et mõlemad täiendavad kenasti üksteist.

Elulõngadega oli mul väike mure - potis nad eriti jõudsalt ei kasvanud (polnud muidugi ka piisavalt suurt potti) ja pealegi talveks garaaži -> kevadel õue kolimine tundus vaevalisena. Eriti kuna Aki vihjas, et garaažis võiks ka autole ja tema tööriistadele ruumi olla :) Niisiis tegi ta ülejäänud terrassilaudadest suure kasti, mis leidis koha veranda kõrval.

20140817_164815

Järgmise aasta osas on mul muidugi visioon, et elulõngad vohavad jõudsalt pajuvitsest torbikute peal :) Hetkel sai nad peale istutust alla lõigatud, nii et midagi erilist sealt ei paista. Kast on seest isoleeritud ning põhja tal ei ole. Lisaks kaevasin maasse ka veel pisut auku, et taimedel oleks piisavas sügavuses head mulda ja vihmavesi voolaks kenasti minema. Loodan, et elavad seal talve üle.

Pühapäeval võtsime ette istutustööd. Kaks tikrit ja üks mustsõstar leidsid koha aiamaa kõrval. Mõte on selline, et sinna rivvi mahub marjapõõsaid juurde :)

Pisikesed:
20140817_164829

Kuigi vihma oli juba törts tulnud, oli maa ikka veel täiesti kuiv. Selline kivikõva savi, mille kallal on lõpmatult tore sentimeetrihaaval nokitseda!

Kaevamistööd ei lõppenud marjapõõsastega. Puukuuri/mängumaja kõrval on meil vana kinnikasvanud lillepeenar, mille korrastamist olen juba pikalt plaaninud. Kevadel tõuseb sealt krookuseid ja tulpe, augustis õitsevad liiliad.

Algsituatsioon oli selline:

20140817_164939


20140817_164950

20140817_165000

Peenar tuli välja kaevata. Lillesibulad korjasin mulla seest kokku ja liiliaid üritasin hoida nii hästi kui võimalik. Vähemalt pool mullast läks väljavahetamisele - kõik see hein ja umbrohi muidugi ka. Päris lõpuni ei jaksanud kaevata, tuleb järgmisel vabal hetkel jätkata. Aga nüüd on vähemalt pisut parem seis:

20140817_192308

20140817_192249

Liiliad leidsid uue koha peenra paremas otsas, siirdasin neid natuke sinnapoole. Paar salveid ja heleeniumi istutasin sinna juurde, aga muidugi ruumi on veel - põhjus jälle aiandisse suunduda :)
Mõtlesin, et sellest saab sinistes ja kollastes (või oranžides) toonides peenar.

Sellised lood siis. Praegu ootan põnevusega, kui palju jõuame aias ära teha, enne kui sügis ning külmad ja vihmased ilmad peale tulevad. Täna suurte vihmasabinate vahepeal juba mõtlesin, et huvitav, kuidas meil küttepuudega lood on. Nuuks!

Kommentaare ei ole: