esmaspäev, 1. oktoober 2012

Kütmismõtisklused

Maja sisetemperatuur elab oma elu. Huvitav on jälgida selle vaheldumist, sest mul ei ole mingisuguseid varasemaid kogemusi soojust salvestava ahjuga ja temperatuuride kõikumine on täiesti oma maailm. Kütsime näiteks reedel ahju ja terve laupäeva oli sooja umbes 22 kraadi ja pühapäeval vist 21. Igatahes tegin pühapäeval millalgi lausa akna lahti, sest remonti oli võimatu sellises kuumuses teha. Ilmad olid muidugi ka suhteliselt soojad, kuid nüüd ööl vastu esmaspäeva langes välistemperatuur paari soojakraadini ja täna töölt tulles oli elutoas ainult 19,4 kraadi. Brr, suhteliselt jahe.
Nüüd ma terve õhtu kütsin jälle, hetkel on vist kraadi võrra tõusnud ja tõenäoliselt hommikuks on jälle kuskil 22 kraadi kandis.
Seda ma ei tea, mis siis saab, kui õues päriselt külmaks läheb. Elektriküte muidugi sisse lülitada, selge see, aga kui palju see ahi suudab elektrile lisaks soojendada ja toasooja hoida? Põnev on noh :)

Remonti on ka tehtud vahepeal. Kuidas siis muidu. Aga no ei ole ikka valmis midagi ja see nädal läheb remondi osas nagunii hukka. Mul on rahvaülikooli aianduskursused ja Stockholmi seminar ja Akil Berliini reis töökaaslastega. Ja hetkel on köögi osas ootamas just sellised kahe inimese panust nõudvad tööd, nii et need lükkuvad aga edasi. Laupäeval tegime ka pattu ja käisime sõpradel külas, pärast olid kõhud nii täis, et ei jaksanud muud teha kui magama veereda. Aga võib-olla siis järgmisel nädalal on köök valmis?

Kommentaare ei ole: