teisipäev, 29. mai 2012

Progress ja Saja Aakri Mets

Peale kaht päeva asjade lahtipakkimist ja organiseerimist hakkab asi vaikselt ilmet võtma. Enam ei ole 99 % asjadest teadmata kadunud, vaid ainult umbes 50 %. Üht-teist on tehtud:
- 20 (!) punast kolimiskasti lahti pakitud ja laenutusse tagasi viidud
- riided tuvastatud erinevatest kohvritest ja kottidest ning pandud kappidesse
- uus postkast üles pandud
- prügikonteiner ostetud
- kodukindlustuse ja prügiveo lepingud sõlmitud
- pesumasin omale kohale saadud ja lausa esimene masinatäis pestud
- pesuruumi kapp (endine esikukapp) tagasi kokku pandud
- kardinaid üles riputatud

- paberimajandus läbi vaadatud ja organiseeritud

Selle viimase asja ehk paberimajanduse kohta tahaks veel paar sõna öelda.Või täpsemalt üldse meie kraami kohta. Nimelt tuleb välja, et meil on hulgi selliseid asju, mis lihtsalt vedelevad kuskil kapis/karbis/kotis ja mille olemasolust keegi mitte midagi ei tea. Või kui teab, siis igatahes ei mäleta, kust need asjad leiduda võiks. Sellele lisaks on muidugi meeletult mõttetut kräppi. Vanu või katkiseid asju, arveid aastast 2007, lehti ja katalooge jne jne. Masendav!! Ma protesteerin selle vastu ja luban siin blogis pühalikult, et hakkan omi asju paremini organiseerima. Täna näiteks võtsime arve- ja paberimajanduse ette, sorteerisime aegunud ja mittetähtsa makulatuuri välja ning allesjäänud panime korralikult kaustadesse. Samasugune rünnak ootab millalgi ka kõiki teisi asju ja esemeid.

Lõpetuseks meie päeva tähtsaim vestlus Akiga, mis sai alguse ilmselt meie "metsatuka" (st need mõnikümmend puud, mis krundi nukal kasvavad) mõõtudest. Aki ütles, et see on nagu karupoeg Puhhi Poole Hektari Mets, ainult et muidugi väiksem. Mina selle peale, et mis pool hektarit, ikkagi Saja Aakri Metsast käib ju Puhhi lugudes jutt. Aga tuleb välja (Google ja Wikipedia abil muidugi), et soomekeelses Puhhi-raamatus on tõepoolest tehtud tõlkes mugandus ja aakrid hektariks muudetud. Järgmiseks hakkasime arvutama, et kui palju sada aari on hektarites ehk kas on palju "mööda pandud", kui see pooleks hektariks on tõlgitud. Ja jälle Google ütleb meile, et sada aari on hektar (mida me teeks üldse ilma interneti ja guuglita?).
Siis jõuab ikkagi mingit liini pidi kohale, et aaker ja aar on kaks erinevat asja ... 100 aakrit on hoopis 40 hektarit. Ja mida me sellest õppisime? Et päris suur mets oli Puhhil ja Nodsul ja teistel.

Kommentaare ei ole: