reede, 31. detsember 2010

Aasta 2010 kokkuvõte

Töö: Tööd on vist mitte eriti üllatuslikult olnud sel aastal jälle palju. Tiimis on olnud mitmeid muutusi - esimees lahkus kevadel, lähim kolleeg jäi sügisel emapuhkusele, uus inimene alustas pisut peale seda. Kõigele lisaks on firmal uus juht ning väga tarvilik uus action plan (ehk siis teisisõnu strateegia), millele olen ise ka saanud oma nõu ja jõuga kaasa aidata. Uuel aastal ootan igatahes tiimi juurde töökäsi ning jätkuvalt huvitavaid projekte.

Kodu: Alustasime märtsis vaikselt wc ülevõõpamisega. Juulis, kui oli 30 kraadi ja mõistlikud inimesed lebasklesid päikesevarju all ja libistasid külma jooki, vahetasime meie põrandat. Tulemuseks uus parkett ja elutoa ülevärvitud seinad. Aastalõpu suurim investeering (mitte raiskamine eks, vaid investeering, sel on vahe sees) oli uus elutoa söögilaud. Selline SUUR. Mulle hakkab see tegelikult ajapikku üha rohkem ja rohkem meeldima.
Nüüd võib vast ka blogis tasapisi välja öelda selle, mida juba mujal olen ka rääkinud - järgmisel aastal on selline väike ja ettevaatlik plaan uut elukohta otsida. Aga ei hakka sellest pikemalt praegu jahuma, et asja mitte ära nõiduda!

Tervis: Paar külmetust on vist aasta jooksul kallal olnud, aga tõsisemaid tõbesid olen suutnud vältida. Vorm on siiski kehv ehk olematu, pole viimasel ajal leidnud motivatsiooni seda kasvatada.

Reisid & üritused: Neid on sel aastal ikka olnud! Juulikuus oma autoga Norras tiirutamine, mis oli maastike, mägede, koskede ja liustike tõttu erakordselt meeldejääv. Oktoobris lendasime pimeda ja halli sügise keskelt päikeselisele ja soojale Tenerifele. Sellest reisist on kõige rohkem meelde jäänud värvikirevus ja looduse vaheldusrikkus saarel.
Lühemaid visiite on ka olnud, septembris näiteks Stockholmis põnevates muuseumites enda harimine ja Võsul vahvad talgud, mitmed käigud Tallinna ning paar sõitu mökkile.

Muu vaba aeg: Pildistamine on uue kaamera abil muidugi hoogu sisse saanud, kui mitte seda aastalõpu mandumist kaasa arvata. Hetkel veel uuemast tehnikast ei unista, pigem tahaks lihtsalt peale pikka pausi jälle tavalise pildistamisrütmi sisse saada.
Mis siis veel. Sügisel sattusin poolkogemata hispaania keele õpingutele ja otsustasin neid jaanuaris jätkata. Mitte niiväga puhtalt keele pärast, vaid hispaaniakeelse kultuuriruumi põnevuse pärast. See on uskumatu, kuidas ma olen nagu silmad kinni liikunud ja pole aru saanud, kuidas nii mitmed asjad on hispaania keelega seotud. Näiteks veinide nimed, muusika: Vamos a la playa, Juanes, La Bamba jne.

Aga nüüd - 2010 aasta piltides:

Jaanuar: Aasta algus Vantaankoskel - lund on palju, aga Vantaa jõgi on veel siin jääst vaba.


3.1.2010

Veebruar: Lumekoristus katuselt. Mõelge, alles veebruaris! Praegu on lund vähemalt sama palju katusel, kui mitte rohkem ja millegipärast keegi pole kuskil katuste lumekoristusest iitsatanudki.


27.2.2010

Märts: Märtsis mul oleks palju pilte olnud. Vesipapi esmakordne pildile püüdmine, jalutuskäik päikeselises ja lumises Helsingis, wc uus ilme peale remonti jne. Panen siia siiski ühe esimestest piltidest uue kaameraga - võetud siis, kui Aki kaamerat alles testisin ja mõtlesin, et kas lähen peegli peale üle või mitte. Igatahes väga õige otsus oli!


14.3.2010

Aprill: Kevadekuu - piltide järgi algas veel suure lumega, ent peagi saabusid sula, suurvesi ja esimesed lumikellukesed. Aprilli lõpupoolelt on juba täiesti päikesepaistelisi pilte Vanhankaupunginlahelt lindude pesitsemisest.


18.4.2010

Mai: piltide valik oli jällegi raske. Kevadepühal olime mökkil, kus järvel veel õhkõrn jää. Oli ka kevadisi ülaseid, pilte meie panipaigas asuvast rästapesast, jäneseid maja ees murul, linde Porkkalaniemis. Kuu pildiks valisin oma sünnipäeva õhtul mõnusalt soojas Porkkalaniemi päikeseloojangus jäädvustatud hahad.


16.5.2010

Juuni: Võrdlemisi vähe pilte. Nädalavahetus suvilas, piknik töökaaslastega, sõprade külaskäik ja ühine retk Korkeasaari loomaaeda. Juunikuud, suve ja kasvuperioodi algust ilmestab minuarust kõige paremini siiski järgmine pilt.


5.6.2010

Juuli: Siin ei ole küsimust. Pilt tuleb Norrast! Teel liustikule, rohekassinise järve ääres, kõrgete mägede vahel.


11.7.2010

August: Inspireeriv käik Helsingi botaanikaeda.


21.8.2010

September: Terrakotasõdurid ja Fotografiska muuseum Stockis, kohtumine sõpradega, talgud Võsul ja päikeseloojang Võsu beachil - valikut jällegi on.


4.9.2010

Oktoober: Just äsja sain Tenerife piltide sorteerimisega ühele poole - nüüd siis meenutuseks veel üks.


28.10.2010

November: Täiesti piltidevaene. Ainus, mis kaamerast leidsin, oli see:


27.11.2010

Detsember: Teemaks ei või olla midagi muud kui lumi. Pilt võetud peale esimesi suuri sadusid - nüüd on vist lund topelt juurde tulnud.


11.12.2010

HEAD VANA AASTA LÕPPU JA UUE ALGUST!

4 kommentaari:

Tarja ütles ...

Olen mõelnud juba mitmel aastal, et peaks iga kuu leidma mõne sellise pildi, millest võiks panna järgmise aasta kalendrisse. Kui aasta aga läbi saab, siis tavaliselt igaks kuu jaoks sobivat siiski ei leia :)
Sinu pildid olid vahvad :)

Ja piltiderohket Uut Aastat!

Kati ütles ...

Kaunist lõppu teile..Ja oh mis uudiseid siit loeb - või uus kodu..Tublid olete...meil pole seda esimestki käega katsuda:(

Tiina Linkama ütles ...

Haa, huomaan että olet ollut samoissa puuhissa kuin minä; katsonut läpi menneen vuoden kuvia ja pohtinut mitä vuodesta jäi käteen.

Kiitos kuvakimarasta! Niitä katsoessani muistin myös samat teemat blogistasi.

Kiitos myös blogista, jota seuraan ja pidän hyvänä viron kielen oppituntina. -- Vaikka nyt jälleen, vähän nolona, kirjoitan suomeksi.

(Jos olisin alkanut kääntää tätä viroksi, olisi mennyt ensi vuoteen, ellei kauemmaksikin.)

Hyvää Uutta Vuotta 2011!

Tiina

PS: Minusta - joskin hyvin subjektiivinen näkemys - vuoden luontokuvasi oli kultainen auringonlasku Võsu Beachilla. Olen yrittänyt kavereille kertoa, että meri on auringonlaskun aikaan ihan oikeasti kullalla sivelty, mutta kuvaa minulla ei ole sanojeni tueksi.

Maris ütles ...

Tarja: mul oli ka raskusi eriti novembri ja detsembri piltidega. Kaamera on enamuse sellest pimedast ajast lihtsalt kotis tolmunud ...
Head uut aastat ka sulle!

Katile ka head uut! Kallistan!

Tiina: kuvista heräsi niin paljon hyviä muistoja ja tunnelmia, oli hauskaa käydä niitä läpi. Võsun kuva oli kyllä vahva kandidaatti syyskuun kuvaksi :)
Ja pitääkin heti tutkiskella myös sun vuoden katsausta ja kuvasaldoa. Hyvää ja menestyksekästä uutta vuotta Otepäälle!