esmaspäev, 27. september 2010

Aktsioon Võsu

Ligi paarinädalasele Suurele Blogivaikusele tõmban täna kriipsu peale, aitab jamast eks. Tegelikult on mul olnud omaarust igati adekvaatne põhjus vaikimisele, nimelt erakordselt suur töökoorem. Esiteks polnud aega blogida, sest ma istusin õhtud ja nädalavahetused arvuti taga ja tegin tööd; teiseks ajud olid peale seda nii rullis, et miskit mõistlikku poleks nagunii välja tulnud; kolmandaks - millest mul olekski kirjutada olnud - excelitest ja powerpointidest, koosolekutest ja nõupidamistest? Nüüd on olukord tiba paremaks muutunud, sest lõpuks ometi tuli uus tiimikaaslane tööle ning ka ma ise olen teinud sisemise otsuse ületööd ära lõpetada. Neist ei ole tolku kellelegi, ajud ainult pehmenevad ja pikemas perspektiivis midagi mõistlikku välja ei tule. Kui ei jõua, siis ei jõua.

Vanu postitusi sirvides (jah, teen sellist asja, et loen vahel diagonaalis oma vanu tekste; tervitab Muhv, nõudmiseni) märkasin, et paar teemat on õhku rippuma jäänud - lühidalt küüslaugud ja põrand.

Küüslaugumarineerimistehasest oli juttu augustis ja nüüd olen ka tulemusi maitsta saanud. Produktid kõlbavad küll süüa, aga marinaad oleks võinud märgatavalt jõulisem olla. Nüüd on selline tunne, et sööd lihtsalt keedetud küüslauku õlis. Mõtlesin nii, et lasen neil veel mõnda aega marineeruda ja proovin siis uuesti.

Põrandavahetuse ja muu remondi tulemustest pole ma ka juttu teinud ega pilte üles riputanud. Häbilugu. Põrand on ammu olemas, seinad värvitud ning muud pisiasjad tehtud. Lõpptulemus sai vägagi asjalik, aga naasen teema juurde pikemalt siis, kui mul on paar pilti tõestusmaterjaliks tehtud ja olemas.

Aga see, millest ma võin kohe pikemalt rääkida, on nädalavahetuse tegemised. Alustan jutuga natuke kaugemalt. Internetiavarustes olen komistanud nii mõnegi huvitava blogi otsa ja mitut neist loen jätkuvalt veelgi. Üks sellistest blogidest on Suomalaisena Virossa. Blogi autor Tiina on kolinud Soomest Otepääle, kus ta koos mehe ja koeraga peab bed&breakfasti. Tiinaga olemegi tutvunud puhtalt blogimaailmas - mina olen tema postitusi kommenteerinud ja vastupidi. Korra oleme ka nende pool majutunud.
Aga Tiinal on nüüd uus projekt. Selle töönimi on Segasummasuvila. See on Võsul asuv suur villa, mis vajab kibedasti remondikätt (täpsemalt öeldes mitukümmet kätt). Sellisel puhul on muidugi mõistlik korraldada talgud - ja nii tehtigi. Meie Akiga mõtlesime, et ongi viimasel ajal liiga vähe remontimist olnud ehk siis olime kohe varmad nõuga ja jõuga abiks olema.

Mõeldud-tehtud ja nädalavahetusel ootas meid ees sügisene Võsu, mis küll sügisest hoolimata laupäeval talgulisi eriliselt mõnusa suviselt sooja ilmaga üllatas. Midagi me seal ka nokitsesime, peamiselt pesime seinu, teipisime ja värvisime. Samuti vehkisid teised talgulised korralikult tööd teha ja osad jätkasid veel siis, kui meie juba suuna tagasi kodu poole võtsime. "Tehtud!"-silti siiski projektile veel külge riputada ei saa, sest hirmus palju jäi ka tegemata - aga sellest ja kõigest muust võib kindlasti juba varsti lugeda Tiina blogist.

Meil oli igatahes vahva nädalavahetus - füüsiline töö ja uus ümbruskond oli vähemalt minu kontoritööst pehmeks läinud ajudele mõnus vaheldus. Öösel magasin nagu tukk, päeval tutvusin toredate inimestega. Kõige tipuks jõudsin pühapäeval veel Tallinnas enne laevaleminekut raaamtupoest läbi põigata ja paar uut objekti oma kollektsiooni hankida. Need olid Eesti Loodusfoto Aastaraamat oma tuntud headuses (vapustavaid pilte!) ning lisaks Minu Horvaatia, mis vähemalt esmatutvusel paistab olevat äärmiselt mõnus lugemine koos Horvaatia võimsa ja imekauni looduse kirjeldustega. Ja nüüd - uue hooga uude nädalasse!

10 kommentaari:

Kati ütles ...

Ah, või salaja Eestis:). Ilm oli tõesti super - olime ka maal ning mõlemad päevad 20 kraadi, lihtsalt vapustav lõppakord suvele...ning seenemetsale.

Maris ütles ...

Nojah, niivõrd-kuivõrd salaja - suurt melu sellest muidugi enne ei teinud. Pühapäeval muide kui Võsult Tallinna poole sõitsime, siis enam-vähem iga 100 meetri tagant oli auto teepervel ja autojuht koos sõitjatega korviga metsa vahel :)

Kati ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Kati ütles ...

Usun:)
Muide meie kuum uudis - kolisime kontori uude kohta. Nüüd pea Swedpanga taga Veerennis.

OnuKoo ütles ...

Aga siis oli väga meeldiv teiega koostööd teha - sain ka hoovi korda :)

Maris ütles ...

Kati - uu, uus kontor! Kas on nüüd rohkem ruumi?

OnuKoo - samad sõnad! Tervitavad raevunud seinapesijad :)

Kati ütles ...

Tiba suurem on jah, aga kolisime olude sunnil. Ja uus toanaaber on mul ka - Britt.Kats läks oma planeerija Katriniga yhte:(.

Kimmo Linkama ütles ...

Suured tänud Tiina ja minu poolt! Tublide talguliste abil sai tehtud asju, mis meil kahekesi oleks vähemalt nädala võtnud. Ja õigus: Tehtud-silti veel pikka aega sinna ei saa riputada. Nüüd oleme mõne päeva kodus ja siis jätkub jälle töö põhjaranniku Rivieral.

Ega muidu Akilt ei Võsule jäänud väiksed näpitsad, tumesiniste käepidemete ja teravate otstega?

Kui sees on valmis, tuleb kevadel maja väljaspoolt korda teha. Kuna teid Akiga ilmselt vaevab remondisõltuvus, loeme teid automaatselt meeskonda :)

Maris ütles ...

Aitäh ka meie poolt! Oli vahva seltskond ja mõnus nädalavahetus. Pisut jäi meelt painama see, et oleks ikka pidanud veel rohkem tegema ja remontima, nüüd lendas nädalavahetus liiga kiirelt mööda ja miskit konkreetset me valmis ei saanud. Aga no muidugi kui teil kevadel sama aktsioon on plaanis, siis remondisõltlastena kaalume seda tõsiselt :)

Näpitsad on kirjelduse järgi suure tõenäosusega Aki omad, aga ta ütles, et tegemist pole kuigivõrd suure ega hinnalise kaotusega. Eks millalgi tuleme järgi.

Edu teile põhjaranniku Rivieral - see on muide eriti tabav nimetus!

Maris ütles ...

Täpsustus näpitsate kohta - need ilmusid välja peale mõningast koristamist töötoas.