kolmapäev, 2. juuli 2014

Kuidas me mulda oleme ühest kohast teise siirdanud ehk Terrassiprojekt edeneb

Nüüd on tublid hunnikud savi ja mulda tulevase terrassi alt välja kaevatud ja minema viidud. Siinkohal "minema viidud" tähendab seda, et tagaõuel on meeletud hunnikud savimulda, kive ja murumättaid.


Terrass tuleb L-kujuliselt maja nurga ümber. Teine ots tuleb garaazi tagaseinani ning teine pisut tagauksest edasi:

IMG_6737.jpg

Augud on tugipostidele. Pooled on täies sügavuses, pooltes tuli kaevates kalju vastu:

IMG_6729.jpg
Ekskavaator oli muidugi võimas abiline, aga kahjuks see ei tähendanud, et võiks käed taskus istuda. Augud tuli käsitsi viimistleda ja suur hulk mulda ise koppa kühveldada, sest kopaga manööverdamiseks oli aukude vahel liiga vähe ruumi. Trenni on seega saanud üksjagu teha.

Paarimeetrised kuhjad ootavad veel lahendamist ning nagu pildilt näha, on meil seal ka kena mudane krossirada:

IMG_6730.jpg

Üks idee on selline, et teeme sinna lõkkeplatsi - ääristame mullahunnikud kivimüüriga ja tasandame maa selle taha ära. Ma natuke juba proovisin kividega kätt; kujutan ette kui koomiline see võis välja näha, kui ma nendega seal ukerdasin.

Pildil üks kuhil koos pooleli oleva kiviäärisega. Müüri peab veel kõvasti laiendama, et terve see mutimullahunnik ära mahuks.

IMG_6733.jpg

Lisaks on plaanis teha tagaõuele kruusaga kaetud teerajad, kõigepealt on vaja muidugi heinad maha niita, tasandada maa, panna alla kangas ja äärtele kivid ning siis kruusa kärutada. Lehes oli ka ahvatlev aiamulla pakkumine - soodushind ja 1000-liitristes kottides kojutoomine tasuta, nii et mul on kahtlane tunne, et pean vähemalt ühe (võibolla isegi kaks, peab arvutama..) sellise tellima, et siis millalgi ka lillepeenrate loomisega alustada.

Vähemalt igav ei hakka!

2 kommentaari:

aimarii ütles ...

Hästi edeneb teie projektid, aga palju on tööd.
Head suve jätku.

Maris ütles ...

Aitäh - tõesti on palju tegemist ja see ei edene alati nii nagu tahaks :)
Kena suve jätku ka sulle!