kolmapäev, 15. jaanuar 2014

Aasta esimesed nädalad

Aasta algus on möödunud ringi reisides. Kaugele pole olnud elamuste leidmiseks vaja minna, sest nii Tallinn kui Stockholm pakkusid neid küll ja küll.

Puhkuse viimased päevad Tallinnas olid pikitud täis külaskäike ja toredaid vestlusi. Hüppasin läbi ka Piparkoogimaania-näituselt, kus oli igasugu huvitavaid küpsetisi :)
Paar mobiilipilti näituselt, mis just kvaliteediga ei hiilga:

IMAG0487

Salvador Dali ainetel:

IMAG0490

Sagrada Familia:

IMAG0491

Van Goghi päevalilled:

IMAG0493

IMAG0494

Moskva:

IMAG0495

Stockholmis külastasime sõpru ja veetsime kaks vahvat õhtut lauamängude, veini ja šokolaadi seltsis - mis sa hing veel ihkad eks :)
Päeval olime kultuursed ja külastasime kolme muusemi. Viimase kahe nädala jooksul olen seega külastanud rohkem näitusi kui eelmise aasta jooksul kokku.

Huvitav Vasa muuseum esitles selle kerges suurusehullustuses ehitatud laeva lugu ning tolleaegset meremeeste elu. Minuarust oli põnev ka see, kuidas seda suurt eksponaati säilitatakse ja erinevate teadusalade hõlmes uuritakse.

IMAG0504

Makett:

IMAG0503

Eriti ootasin Fotografiska külastamist, seal paistis paar huvitavat fotonäitust olevat. Ja tõesti, neist Elliott Erwitti näitus jättis mulle väga hea mulje.  Tema võtteid võib täpsemalt uurida siit lehelt, näiteks kohast Collector's Prints.
Fotografiska on muidugi üldse põnev koht, näitusi on seal tavaliselt neli-viis, nii väikseid kui suuri. Erinevates teemades ja stiilides. 

Pühapäeval uurisime veel Hallwylska muusemi. Tegemist on omaaegse jõuka naisterahva plaaniga teha oma kodust muuseum ja ta annetaski oma erakordse kesklinna maja koos sisustuse ja erinevate kollektsioonidega (mm. portselanikogu ja relvade kollektsioon) Rootsi riigile.
Muuseum oli nagu minisuuruses Versailles, uskumatu. Akil oli sellest üleküllusest paar pilti:



Kui aasta tuleb samasugune nagu selle algus, siis mul küll veab :) Palju toredaid inimesi ja huvitavaid nähtusi.

1 kommentaar:

aimarii ütles ...

Oled olnud väga aktiivne aasta alguse.