reede, 2. august 2013

Elamumess 2013 Hyvinkääl

Remondiküllasest suvepuhkusest võtsime ühe vaba päeva ja käisime elamumessil. Selle kohta võiks muidugi öelda, et tegemist on sama teemaga - ja eks ta nii olegi, otsisime ideid ja lahendusi ning tahtsime uuematele ehitus- ja sisustustrendidele pilgu peale heita.

Hyvinkää elamumessirajoon oli muljetavaldav. Linn oli panustanud ala haljastusse - oli parke, lilli, istumiskohti ja jooksuradu. Paar üldpilti:

IMG_2405.jpg

IMG_2497.jpgbr />
Jaapaniteemaline park:

IMG_2520.jpg

IMG_2521.jpg

Seekord olid kõik messimajad eramajad. Eelmisel aastal Tamperel oli ka kortereid. Väliselt üks erakordsemaid maju oli laudadega katetud:

IMG_2476.jpg

Must maja:

IMG_2473.jpg

Üks publiku lemmikutest (hirmus järjekord oli sinna) oli suur palkmaja:

IMG_2412.jpg

Mulle meeldis selle maja juures see, et ka sisustus oli teemakohane - soe ja mõnus countrystiil. Paljudes kodudes paistis läbi sisustusarhitekti käejälg - kas liiga neutraalne "sobib kõigile"-sisustus või siis liigne kindla sisustusteema või -värvide kasutamine ja trendide jälgimine. Loomulikult messimajad ongi sellised näidised, ja kindlasti peale messi muutuvad nad elanike nägu, aga mitmes kohas häiris mind personaalsuse puudumine. Selles palkmajas nii ei olnud. Mõnus omas stiilis kodu - kindlasti üks minu lemmikuid messilt.

Romantiline köök:
IMG_2421.jpg

Ja sama teema jätkub wc:s

IMG_2420.jpg

Teisi maju nii konkreetselt enam ei mäletagi, meeles on vaid erinevate vaadete segapudru. Mõned lahendused ja detailid siin ka piltidena.

Värvide kasutamine on ikka veel suhteliselt haruldane nähtus. Peamised toonid on valge, hall ja must, mõni kontrastvärv ka sekka. Aga no ega kõigile ei meeldi värvid, saan aru :) Juhtusin tegelikult üht vestlust pealt kuulma, kus üks messikülaline kommenteeris teisele: "Ilus värv, aga no kui kiirelt sa sellest siis ära tüdined?" Minu jaoks täiesti arusaamatu mõte, seinad võib ju alati üle värvida ja tapeedi välja vahetada, kui tüdimus peale tuleb. Ja kas inimesed sellest igavesest valge värvi kasutamisest ei tüdine ära? Muidugi riskivaba, neutraalne valik sobib mõnedele ja ega remondi tegemine vist ei ole ka eriline meelelahutus, olen kuskilt kuulnud :D
Siin üks natuke värvi saanud tuba (kuigi ainult tekstiilide osas):

IMG_2414.jpg

 Looduslähedane elutuba:

IMG_2482.jpg

Gooti- ja rock-stiilis maja. Ma lootsin, et siin on väga palju üllatusi, aga ei olnudki midagi niiväga erilist. Seinamaaling on siiski võimas!

IMG_2505.jpg

Detail samast majast:

IMG_2504.jpg

Üks stiililiselt väga posh maja oli kahekordne kivimaja, kus aknad ulatusid nii maja ees kui taga peaaegu katuseni. Teisel korrusel kulges nö sild, kust oli supervaade allkorruse söögituppa ja läbi akna õue. Jällegi tõdesin, et kuigi ise selles majas elada ei tahaks, siis julge lahenduse ja üllatava efekti eest annan täielikud kümme punkti.

IMG_2447.jpg

Siin on ka pilt sama maja tagaõuelt, no täielik luksus ikka:

IMG_2449.jpg

Samuti üks meeldejäänud maja oli mäletamist mööda messi kallimaid, ja selle raha eest oli keldrikorrusele paigutatud piljardituba ja baar:

IMG_2470.jpg

Elutoas oli huvitav fotosein:

IMG_2461.jpg

Okei, stiili poolest on nagu Kauniit ja Rohkeat eks, aga jälle punktid personaalsete ja huvitavate lahenduste eest.

Värvide poolest julgeimad lahendused leidsin lastetubadest:

IMG_2426.jpg

IMG_2464.jpg

IMG_2492.jpg

IMG_2516.jpg

Ilmselge trend messimajades oli seinakleepsude kasutamine. Ühel lastetoa pildil oli söögiteemaline tekstikleeps ja paaris messimajas nägin pesuköökides selliseid:

IMG_2427.jpg

Mulle tundub, et pean selle idee ka kuidagi meile kopeerima :)

Mõned detailid veel. Üsna palju oli kasutatud igasugu mänguloomi sisustuses:

IMG_2411.jpg

IMG_2429.jpg

See järgmine pilt on natuke scary, nagu kassitopis!

IMG_2431.jpg

Kunst ja disain:

IMG_2444.jpg

IMG_2443.jpg

IMG_2445.jpg

IMG_2456.jpg

Jälgige põrandalaudu!

IMG_2499.jpg

IMG_2413.jpg

Messil pakkusid silmailu ka aiasisustus ja haljastus. Üks julge lahendus oli bassein tagaõuel:

IMG_2437.jpg

Ja mitte ainult.. sinna juurde kuulus ma maa sisse ehitatud suitsusaun:

IMG_2440.jpg

Sellisest õuemajakesest ma ära ei ütleks (võib-olla värviks üle, aga no ikkagi):

IMG_2446.jpg

Suured terrassid looduslähedases kohas:

IMG_2502.jpg

IMG_2512.jpg

Selline see oligi, selle aasta elamumess. Pärleid ja häid ideid leidus, aga totaalset ilutulestikku muidugi ei olnud, suur osa majadest läksid kohe pärast neist välja astumist meelest. Kuna mulle meeldib rohkem selline värviline sisustus, mis sisaldab isiklikke asju ja valikuid, huvitavaid ja naljakaid detaile, siis messimajadest suurim osa muidugi selles osas midagi ei pakkunud. Viimistusmaterjale oli see-eest üsna hästi kasutatud, mitu põnevat lahendust panin kõrva taha. Samuti leiab messilt alati üksikuid ideid - kas valgustite, õuekujunduse või layouti suhtes.

Järgmisel aastal on mess Jyväskyläs, arvan, et see jääb liiga kaugele, aga mine tea, siis meil ju maja valmis ja aega kui palju.. :) 2015 mess on jällegi Vantaal, meilt kiviviske kaugusel, nii et kindlasti kavas seda siis lähemalt uurida.

Kommentaare ei ole: