laupäev, 20. aprill 2013

Kevadised toimetused

Kevad! Ja esimesed heakorratööd õues tehtud. Sissesõidutee kõrval on üks nõlvak päikese käes kenasti ära kuivanud, nii et ründasin kohe hommikul sinna rehitsema. Mujal õues on veel kohati lund, aga mulle tundub, et paar päeva veel ja kaob seegi.

Varsti läheb külvamiseks! Arvan, et juba järgmisel nädalavahetusel saan istutuskastid omale kohale, kui vaid head ilma lubatakse.

Eelmisel nädalavahetusel käisime kevadmessil, eriti uurisin seal aiandustarbeid ja taimi. Kolm priimulat, kaks tomatitaime ja ühe maasikataime tassisin ka koju, ei pidanud vastu :) Samuti ostsin juurdunud küüslauguküüsi. Need lükkasin mulda täis piimapurkidesse ja tõstsin jahedasse garaazi tugevaid võrseid kasvatama. Et siis mõne nädala pärast saaks välja istutada.

Priimula näeb sellel pildil välja kena, aga nädala jooksul on õied juba närbunud. Plaanis on taimed homme välja põõsa alla istutada, et neist järgmistelgi aastatel silmarõõmu oleks.

IMG_1796.jpg

Tomati- ja maasikataimedega pean vist juunikuuni ootama, enne kui võin need välja rõdule tõsta. Aga no ei suutnud taimede ostmisega rohkem oodata :) Nüüd seisavad mul elutoas akna all, igaks juhuks säilitan neid Ikea minikasvuhoones, et kassid ligi ei saaks:

IMG_1803.jpg

Järgmiselt uduselt pildilt paistab aga meeletu success - peiulilledest kaks on idanenud! Teises piimapurgis oli tegelikult ka paar rohelist lehekest, nii et võib-olla saab neist ikkagi asja:

IMG_1799.jpg

Hommikul õues mütatud ja nüüd peale lõunat ongi aeg jälle sisetööde kallale asuda. Viimased vannitoa seinaplaadid on vaja kinnitada, siis jätkuvad tööd elektri ja torude osas. Mind ootab ees magamistoa seinte tasandamine ja lihvimine. Remont edeneb, mis sest, et vaikselt, peamine, et tuju on hea :)

Lõpetuseks veel vaade põllule, seal on meil praegu väike tiik:

IMG_1806.jpg

Kommentaare ei ole: