pühapäev, 3. juuni 2012

Kollane kaevuvesi ja taplused tapeediga

Meil on kaevuga natuke pahasti. Esmaspäeval käidi seda puhastamas (iga kümne aasta tagant seda tehakse) ja nüüd on vesi savine ja kollane. Tavaliselt peaks liiv ja muu puru mõne päevaga settima, aga nüüd pole see kollasus üldse vähenenud. Naabritel (meil on kaev nendega kahe peale) ei tööta pump üldse, sest see tõmbas end tõenäoliselt mingit kruusa või liiva täis ja ütles töölepingu üles. Paistab esialgu nii, et puhastusfirma tegi mingisuguse apsaka. Homme tuleb sealt firmast mingi asjamees kaevu kaema, eks kuuleme siis, mis edasi saab.
Meil on vähemalt seegi hea, et kraanist ja wc-st vett tuleb, ja tegelikult olen ma edukalt selle veega ka pesu pesnud - õnneks plekke külge ei jää, aga muidugi joogi- ja toidutegemise vee peab poest tooma. Ja juustele see savivesi hästi ei mõju, uskumatu millised takud mul on peas! Kamm ei käi eriti hästi läbi.
Aga eks vaatame, mis saab. Kas saavad kaevu korda või tuleb mõelda uue puurimise peale ...

Remondi suhtes oleme jälle tasa ja targu edenenud (või no vähemalt tasa..). Rebisime elutoast ja tulevast elutoa jatkest tapeete maha. Ma üritan millalgi kõigist tubadest ka pilte üles riputada, aga praegu mõningad kaadrid tapeedisõjast.

Elutoast koorus tapeet peale veega pritsimist kenasti maha - no problemos.

Siit tuli tapeet nagu niuhti ära:
P6027296.jpg

Aga ühte tuppa on pandud vist mingisugune pestav tapeet, no see on täielik hullumaja! Teed tapeedi märjaks - mitte midagi ei juhtu, miskit läbi ei imendu. Esialgu kiskusime seda lihtsalt pahtlilabida abil jõuga ära. Täna käis Aki hankimas mingi teradega tööriista, mille abil tapeedi sisse esmalt kriimud veetakse, misjärel tapeet märjaks tehakse. No töötab pisut paremini kui esimene variant, aga täielik jõupunnitus ikkagi. Õhtuks oleme ühe seina enam-vähem valmis saanud. Teine ootab veel ees.

Selline situatsioon oli hommikul:
P6027303.jpg

Kommentaare ei ole: