pühapäev, 9. jaanuar 2011

Hall Helsingi

Eelmise postituse lõpetuseks läks taevas tõesti hetkeks siniseks, ent kui riided selga saime ja autoga Pitkäkoski poole sõitsime, siis tõmbas täiesti halliks tagasi. Säh sulle siis rõõmustamist. Käisime kosel siiski ära ja konstateerisime fakti, et vesipapp on seal ka sel talvel täiesti olemas. Paar pilti sain ka tehtud, aga kehva valguse tõttu olid need kui udumass, nii et midagi blogikõlbulikku seekord ei saanud. Ootan ikka seda päikesepaistet - ja palun mitte tööpäeval, sellest ei ole ju mingit kasu.

Aga laupäeval sai jälle kehva ilma trotsitud ja Helsingi kesklinnas kaameraga mõned tiirud tehtud. Mul oli idee saada lumisest linnast häid kaadreid, aga tegelikult oli suurem osa lumest juba ära veetud ja tänavad suhteliselt puhtad. Allesjäänud lumi oli kohati määrdunult pruunikat värvi. Aga eks sealt midagi ikka sai.

Sadamasse oli just saabunud St. Peter Line'i laev otse Peterburist ning sadama ümbrus oli imestavaid ja fotokaid klõpsivaid piiterlasi täis. Sulandusin seega hästi massi ära.

Vaade Kauppatori suunas




Laevad sadamas, jääsupi sees




Mõned lumehunnikud veel siiski leidusid


Senaatintori


Lumekoristus on serious business


Lume äravedamine


Selline see lumine kesklinn oli. Pildid pole kuigi imepärased, ent vähemalt olen üle pika aja kaameraga välja saanud ning see ongi peamine.

4 kommentaari:

Tiina Linkama ütles ...

Meillä heitti nollaan ja plussan puolelle viime yönä ja tänään. Sellaista utupuuroa! Näkyväisyys on surkea ja ilmankosteus varmaan lähemmäksi 100%.

Vielä kun lumi käy nyt märäksi ja raskaaksi niin kaikki näyttää lohduttomalta ja pahoin pelkään, että kasvit kärsivät märän lumen painosta.

Huomenna ollaan sitten iltapuolella itsekin samoissa maisemissa, joita sain kuvistasi ihailla. Lunta, märkää, harmaata ja usvaista.

Jess, valokuvaajan lempi-ilma, tai sitten ei.

Maris ütles ...

Sama täällä, tänään saapuivat plussakelit ja niin märkä, ikävä ja utuinen on ilma, että ihan inhottaa. Missä on ne kirkkaan aurinkoiset pakkaskelit?

Lapiollinen lunta painoi tänään muuten niin paljon, että meinas loppua käsistä ja selästä voimat, ihan uskomatonta.

Anonüümne ütles ...

"Kukutasime" yleeile oma maja katuselt lund alla, sest seda oli seal peaaegu meetri vörra juba. Saime hea fyysilise koormuse ning ööune. Että sillee.

Täna on aga märg ja sombune, et ei jöua ära oodata millal need päiesepaistelised ilmad tulevad... Mara öde mehega lendavad homme 2-ks nädalaks Egiptusesse Sharm el Sheiki - tahaks isegi sooja ja päikest!

Terkkuja: emps

Maris ütles ...

Päikest pole tõesti kaua olnud, võiks ennast pilvede tagant vahel ilmutada, oleks ka mõistlikku pildistamisilma. Soojaga pole veel nii kiiret.