reede, 23. jaanuar 2015

Uuel aastal uue hooga!

Vahe eelmise blogipostitusega hakkab jälle pikemaks kiskuma. Tööl on olnud peale vaiksemat pühadeaega tihedamalt tegemist, mis mulle tegelikult meeldib. Peale tööpäevi on aga väsimus kallal ja sel nädalal olen lausa paar korda diivanil tukkuma jäänud. Nüüd võiks juba hakata kiiremini valgemaks minema, aitab sellest talveunest!

Tahtsin tegelikult kirjutada aasta algul antud lubadusest - või pigem ehk endale seatud eesmärgist. See on, üllatus-üllatus, vähem magusat süüa :) Mul käib hooti see värk, vahel üritan suhkrust hoiduda, aga siis läheb tasapisi asi käest ja söön jälle igapäevaselt magusat ...
Nüüd siis alustasin uue hooga, varudes õhtuteks puuvilju ja salatitarbeid suure söögiisu kompenseerimiseks. Samuti pole ma endalt keelanud rosinaid (mitte tervet pakki korraga muidugi) ega mett, nii et meega teed ja maitsestamata jogurtit rosinatega vahel ikka lürbin. Nädalavahetusel on ka üks aus maiustamispäev lubatud.

Tulemus pole ehk ideaalne, aga vähemalt selge edusamm varasemaga võrreldes. Ja järjekordselt pean tõdema, et peale esialgset kriisi (appi ma nii tahan midagi head!) läheb see vajadus kenasti üle. Hakka või tõesti uskuma, et on olemas suhkrusõltuvus. Peale paari raskemat nädalat pole enam isegi alati vaja asenduseks puuvilju mugida, saab lausa ilma hakkama.

Teine asi, millega vabadel hetkedel üritan tegeleda, on internetikursused. Aasta algul sai neist Tallinnas paar sõna vahetatud, peale mida guugeldasin ja otsisin endale sobivaid teemasid. Jõudsin edx.org -lehele, kus on lausa MIT, Harvardi ja Berkeley poolt pakutavaid kursuseid. Osa on "always on", osa algavad teatud hetkel. Esimesena valisin välja The Science of Happiness -nimelise kursuse. Kõlab nagu tõeline jura ja rahvameditsiin eksole? Aga isegi minusugune suur skeptik on positiivselt üllatunud. Kursus põhineb teaduslikel psühholoogilistel uuringutel. Peab ütlema, et kuigi teemasid ei käsitleta nii süviti, kui ma oma ülikoolikogemuse põhjal oleks oodanud, on kursus hästi üles ehitatud ja vähemalt mind paneb mõtlema. Miks meil on teatud arusaamad õnnelikkusest ja rahulolust, ja miks neist osa põhineb eksitavatel kujutelmadel?
Julgen soovitada, kui teema huvi pakub.

Edaspidiseks olen välja valinud Programming in Scratch (pole eriti laialt kasutuskõlblik, kuna põhineb MIT poolt loodud programmeerimiskeelel, aga see ongi natuke for fun :)) ja The Analytics Edge, mis on juba tõsisem ja rohkem ka tööga seotud.
Lugesin just kuskilt kolumnist mõtet, et tänapäeva inimene tegeleb intensiivselt füüsilise poole timmimisega - teeme trenni, sööme täpsete ettekirjutuste järgi - aga hinge harimise, vaimse kapitali ja isiksuseomaduste osas oleme arengu poole püüdlemise ära unustanud. Ma trenni nagunii ei tee, nii et üritan nüüd vähemalt end pisut koolitada :) 

Sellised plaanid siis kevadeks. Lisaks on igasugu huvitavaid asju veel tulekul - homme läheme muusikali vaatama ja järgmisel nädalal on taas Docpoint ehk dokumentaalfilmide festival. Valisin vist umbes 7-8 filmi välja, saab tihedalt kinos käia :)
Maja ja remondi suhtes on esmalt plaanis allkorruse tehniline ruum korrastada - seinad pesta ja värvida ning siis riiulid kinnitada. Peale seda saan oma lillepotid ja muud aiatarbed korralikult oma kohale organiseerida ja nii vabaneb ruumi seemnekasvatuse jaoks. Esimesed seemned peakski varsti mulda panema, nii et tuleb käised üles käärida!

Tegusat nädalavahetust (või siis lebotamist - igaühele oma)!

Kommentaare ei ole: