reede, 31. oktoober 2014

Londoni reis - päev kaks: Tower Bridge ja Greenwich

Teisel päeval võtsime sihtkohaks Greenwichi, mis jääb kesklinnast tükike maad ida poole. Enam-vähem tee peale jäi ka Tower Bridge ning Tower of London, nii et esmalt seadsime sammud sinnapoole. Mõte oli selline, et viskame pilgu peale ja läheme edasi, ent lõpuks kulus seal terve hommikupoolik: vahemaad on suured, ehitised massiivsed ning vaatamist jagub!

Internetis on üleval kellaajad, mil Tower Bridge laevade läbiminekuks üles tõstetakse ja me üritasime rihtida just õigeks ajaks kohale. Väljusime metroost peatus varem  (Monumendil), et ka niisama ringi vahtida. Esiteks muidugi nägime Monument to the Great Fire of Londonit, millele ka peatuse nimi viitas.

IMG_6404.jpg

Tippu oleks võinud ka ronida ja sealt lubati suurepäraseid vaateid, aga otsustasime seekord aega ning jalgu säästa ja niisama edasi jalutada. Ümberringi olid suured ehitised, kontorid, uus ja vana.

IMG_6405.jpg


Pilvelõhkuja, mille nimeks on The Shard. Wikipedia ütleb, et see on Euroopa Liidu kõrgeim ehitis.


IMG_6414.jpg

IMG_6413.jpg

IMG_6412.jpg

 Läheneme Tower of Londonile:

IMG_6418.jpg

IMG_6449.jpg

Tower Bridge'i juurde õigel ajal kohale jõudes avastasime, et kahjuks päike paistab täpselt pildistamissuunale vastu. Kell näitas ka juba sellist aega, et silla teisele poole me poleks enam jõudnud. Mis siis ikka, sai tehtud pilt silla avanemisest vastu valgust:

IMG_6432.jpg

Silla tõstmine oli paari minuti värk. Läbipääsu soovivad jõelaevad olid juba ootel ja peale lühidat autoliikluse peatamist ja luukide tõstmist  oligi kogu moos.

Loomulikult pidime ka ise sillale ronima ja seda kõike lähemalt imetlema. Sillal oleks olnud ka muuseum, aga taas kord pidime prioriseerima ning jätsime selle targu vahele.


IMG_6461.jpg

IMG_6452.jpg

 Vaade Thamesile:

IMG_6456.jpg

IMG_6457.jpg

Sillalt ja jõe teiselt kaldalt avanesid suurepärased vaated Londoni arhitektuurile ja igasugu huvitavatele moodsatele ehitistele. Ma ei oleks uskunud, et linnavaated on nii nauditavad. Ma oleks lihtsalt tahtnud seal jõe ääres pool päeva istuda ja ümbrust imetleda.

IMG_6466.jpg

Tower teisel poole jõge:

IMG_6464.jpg

IMG_6467.jpg

Uus ja vana:

IMG_6472.jpg

Lõpuks paigutasime ennast ka valguse suhtes "õigele poolele" silda ning tegime veel mõned ülesvõtted:

IMG_6473.jpg

Edasi jalutasime Tower Gate -nimelisse peatusse, kust DLR-rong meid Greenwichi suunas viis. Aga et jutt liiga pikaks ei kisuks, siis sellest kirjutan rohkem järgmises reisipostituses.

Kommentaare ei ole: