esmaspäev, 26. mai 2014

Suvised õied

Suvi ja rohelus on saabunud - ja ilmselt homsest saab see lõbu otsa ning läheb jälle külmaks :)
Meil on olnud toas ligi 30 kraadi ja kassid (ja ka inimesed) olnud väga koomas:

IMG_6663.jpg

Siiski miskit olen suutnud palavusest hoolimata korda saata. Laupäeval käisime paar tundi kirbukal müümas, kuni nahk päikesekaitsekreemist hoolimata punetama hakkas. Päris kenasti saime kraamist lahti, arvestades sellega, et rahvast käis sel müügikohal suhteliselt vähe. Aga tagasi tõime siiski ka meeletu hunniku! Nüüd olen kahevahel, kas viin järelejäänud kraami nädalaks endise kolleegi kirbukale või tassin need otse taaskasutusse. Hmm.

Ka lillede ja taimede osas olen aktiveerunud ning teinud ühe tripi aiandisse. Pelargoonid, tomatitaimed, petuuniad - ma ei suuda neile vastu seista.
Sel aastal hankisin mõned kahevärvilised pelargoonid ning neile kaaslasteks mõned roosad isendid:

IMG_6665.jpg

IMG_6667.jpg

Imepärane on see, et mõlemad talve garaažis veetnud elulõngad on veel elus: teine küll kiduram, aga teisel on juba mõned kenad õienupud avanenud:

IMG_6669.jpg

Sättisin elulõngad ja tomatid maja lääneseinale, see on soe ja suhteliselt tuulevaikne koht:

IMG_6668.jpg

Maja ees on aga kaks imeilusat kingituseks saadud lille. Amplis on esimesest rahesajust kenasti toibunud ja reipalt kasvama läinud südajas suutera (ma loodan, et nimi sai õigesti kirja :))

IMG_6671.jpg

Suures lillepotis õitseb siniroheliste õitega imekaunis hortensia:

IMG_6674.jpg

Ja tundub, et ka sel suvel saab suvikõrvitsaid süüa! Panin seekord kaks seemet idanema, üks on nö tavaline roheline suvikõrvits ja teine kollast värvi sort. Mõlemad on lehed mullast välja pistnud, jee!

IMG_6678.jpg

Lõpetuseks paar pilti nädalatagusest vaatest. Suvi on ilus!

IMG_6654.jpg

IMG_6661.jpg

2 kommentaari:

Kaire ütles ...

Lill on õige lopsakalt kasvama läinud, vägev. Ma isegi ei teadnud, et seda ka südajaks suuteraks kutsutakse - aiandis ja ajakirjanduses on meil seda nimetatud ainult suutera.

Maris ütles ...

Jaa, lill on superkena ja lopsakas! Ma enam nime ei mäletanud, nii et tegin väikse guugelduse ja leidsin sellise tulemuse.