teisipäev, 15. oktoober 2013

Bibliofiil

Singer Vingeril on üks hea laul:

Soe on sügis, juba akna all lehkab levkoi
Leheprügis vaata lösutab raamatukoi
Rida realt seal imeb ta end teadmisi täis kui vampiir
Paugupealt me teame: tema on bibliofiil.


Miks ma sellest räägin - tegin lõpuks ometi endale raamatukogukaardi ära. Poleks uskunudki, kui palju eestikeelset kirjandust Helsingi raamatukogus saadaval on. Broneerisin endale paar Kivirähku ja Indrek Hargla Apteeker Melchiori esimese teose, olengi nimelt tükk aega mõelnud, et seda võiks lugeda. Paari päeva pärast peaks need olema kesklinna saabunud ja võin peale tööd järgi minna. Väga lahe.

Kui teil tuleb raamatusoovitusi meelde: uuemaid või klassikat, kergemat või muidu huvitavat, siis ootan neid huviga. Pole ülde uuema kirjandusega kursis.

8 kommentaari:

Kati ütles ...

Jätka kindlasti ka Minu sarjaga. Ma olen ka sellega saanud taas järjele, kuna Avo õde raamatukogus nüüd tööl ja registreerisin ka end sinna ja nüüd lugemismaht kordades tõusnud. Vahepeal lausa 2-3 tk korraga käsil, lisaks veel kohustuslikud ajakirjad ja uued kokaraamatud:)

Maris ütles ...

Minu-sari on kindlasti plaanis ja neid paistis ka päris kenasti saadaval olevat. Kas sul on midagi eriti head meelde jäänud? Mõtlesin ise, et esialgu peaks Stockholmi raamatut uurima, see ikkagi tuttav ja lähedal. Aga mis siis edasi?

Kati ütles ...

Otseselt midagi välja tuua ei oska, aga karmid olid nii albaania kui ka keenia, hoiatan, viimane küll vähem ja imestamapanev, aga esimene pani ikka mõtlema, et maailm on ikka arusaamatu. Aga eks kultuuride erinevused on kord sellised.

Maris ütles ...

Jätan meelde. Ei tea küll, kas julgen su hoiatuse peale neid esialgu veel ette võtta :)

Kati ütles ...

Võta ikka, lihtsalt oled hoiatatud. Iseenesest oli huvitav lugeda ja imestada et issanda loomaaed ja kultuurierinevused on ikka nii suured:(

aimarii ütles ...

Minagi tegin nüüd sügisel siin raamatukogukaardi ja võtsin laenuks palju uusi raamatuid.
Kivirähku raamatu - Mees, kes teadis ussisõnu- ma olen selle lugenud eesti keeles juba kaks korda.
Kas ta on palju muudgi kirjutanud?
Missuguseid raamatuid sa armastad?

Maris ütles ...

Aimarii, Kivirähu ussisõnad on mul just lugemisel. Kas seda oli eesti keeles lihtne lugeda, kas saad kõigest kenasti aru?

Varem olen temalt lugenud Rehepappi, selle irooniline stiil ja terav pilk eestlaste olemusse meeldisid mulle väga.

Samuti on mul praegu käsil Hvostovi Sillamäe passioon, kus ta kirjutab oma lapsepõlvest Sillamäel. Huvitav ekskursioon lähiajaloosse.

Mulle meeldib lugeda head fantaasiakirjandust ning reisikirju. Väldin süngeid ja muserdavaid lugusid, elan nendele liiga palju kaasa. Soome kirjandusega pole kahjuks üldse tutvunud, kas oskad öelda, kust peaksin alustama? :)
Millised on sinu lemmikraamatud?

aimarii ütles ...

Ma sain selle KIvirähu ussisõnad kinkiks. Kaks korda ma olen selle lugenud, raamat meeldib mulle väga. Vist pole soome keelel. Muidugi tahan lugeda Rehepappi, kui ainult leidaksin.
Fantasiakirjandus meeldib ka mulle, aga loen uued soomlased raamatud, ka muinaisjutteraamatuid. Viimene selline, kui lugesin oli Hannu Mäkelä - Ääni joka etsi laulua. Varem lugesin ja nutsin Ulla-Lena Lundberg - Jää.