pühapäev, 16. august 2009

Kalorid ja lennukid

Nädalavahetus on möödunud nagu niuhti. Kõik algas sellest, et reedel "unustasin" ma vahelduseks tervislikud eluviisid ja tegin laupäevaste külaliste tarbeks komme sellistest ainetest:



Pisut kaloreid niisiis. Kõige tipuks unustasin ma neid pakkuda, nii et nüüd on külmkapp täis magusat, mida ma olen muidugi mõnuga puginud (aaaaah süümekad!). Laupäeva ennelõuna muidugi sujus veel suhteliselt tegusalt - väike koristamine ja õhtusöögiks ettevalmistuste tegemine. Aga vot kohe kui külalised tulid, läks pugimiseks ja tinistamiseks. Ja tänane päev on loomulikult möödunud niisama kodus uimerdades ja välja puhates. Üks väga raske jalutuskäik kuulus tänase juurde ikka ka. Lonkisime kaamerad näpus poole tunni kaugusele kaljudele, kust nägi täpselt Malmi lennuväljale.

Seal toimus nädalavahetusel Helsinki Airshow - kaks päeva lennuetendusi ja Leningrad Cowboys. Kitsid nagu me oleme, piletiraha ei tahtnud maksta ja läksime seega kaljudele freeloadima. Sama olid muidugi teinud ka mitmed teised ümbruskonnas elavad. Aga siiski suht hästi oli esinemisi näha. Põhipanus täna oli Midnight Hawksidel ja F-18 Hornet hävitajal. Mul on neist mingeid pilte ka, mida kohe hakkangi tulistama.

Esiteks lendasid kohale Hawkid ehk üks vähestest sõjaväe vigurlennurühmadest maailmas, kes lendavad neljases rühmas. Osavad tüübid igatahes.

Saabusid kohale niimoodi lähestikku grupis:



Selles samas kujundis lendasid päris pikalt:









Ilma zoomita nägi see välja selline:



Natuke tegid muid trikke ka. Joonistasid näiteks taevasse südame.







Lähemalt vaadates olid need lennukid sellised:



Siis aga lahkusid Hawkid kaunis kaares ja peagi tuli asemele Soome õhujõudude uhkus - Hornet hävitaja. Võimsat mürinat tegi ikka ka, ausalt öeldes kui selliseid peaks umbes 10 tükki üle lendama, siis ma arvan, et ka kõige vapramad hakkaksid värisema.



Publikule muidugi läks kõige rohkem peale Horneti tuleshow. Ma ei tea täpsemalt, millega oli tegemist, peaksin ilmselt Akilt küsima. Välja nägi igatahes uhke:





Hornet tegi enne lahkumist veel "oksendustriki" ehk siis pea alaspidi lendu ja enne lahkumist lehvitas publikule keerates lennukit ühelt küljelt teisele. Mind pani ikka ohhetama paar korda.



Kui soovite sellest sündmusest näha tõeliselt ilusaid fotojäädvustusi, klikake FlightForumile. Seal on uskumatult kauneid võtteid.

Nüüd aga siirdun teleka ette veel viimaseid pühapäevaseid hetki nautima.

2 kommentaari:

Kimmo Linkama ütles ...

Oehh. Oleks pidanud Soome sellepärast reisima. Eriti DC6-ese häält kuulama (vaatasin pilte seal Flight Forumis), kuna juba DC3-ese kahe tähtmootori hääl tõstab ihukarvad püsti.

Ja ei teadnudki, et Gauntlet on veel lennukõlblik, see GT-400. Seda oleks ka kangesti tahtnud näha.

Aga järgmisel korral siis...

Maris ütles ...

DC6 hääle kohta ei oska küll midagi kosta (peale selle, et erinevalt Hawkidest ja Hornetitest ei kostnud see meile tuppa..), aga välja näeb see küll väga stiilne ja mõjuv.

Aga tõepoolest, eks neid kordi tuleb veel!