neljapäev, 3. juuli 2008

Viski, torupill ja kilt

Mingi hetk tuli Aki vanemate juures jutuks, et mida me ka Šotimaast teame. Pealkirjas mainitud kolm asja tulevad ilmselt kõigile esmastena meelde, lisaks on neil seal mägesid, maaliline loodus ja Loch Nessi koletis. Ei saa mainimata jätta ka Bravehearti, ma küll kahjuks filmi pole näinud.
Lisaks olen ma oma piiratud silmaringi laiendanud Šotimaa reisijuhti lugedes ja jõudnud järeldusele, et neil on seal iga nurga peal mingi loss või linnus.



















Täpsemalt kaeme need lossid ja mäed üle juba laupäeval, kui maandume Edinburghi lennuväljal. Selles linnas veedame kaks ööd, esmaspäeval läheme rendiautole järgi ja üritame vasakul poolel liigeldes linnast välja saada. Päris täpselt marsruuti paigas pole, ent soov on Stirlingist läbi põigata ning õhtuks põhja poole Invernessi jõuda. Seal peatume samuti kaks ööd, tõenäoliselt lähme otsime Loch Nessi koletist ja kablutame niisama ringi.
Järgnevalt võtame suuna Invernessist läände Isle of Skyele, kus meil on jällegi B&B kaheks ööks broneeritud. Sealt kolistame tagasi Edinburghi ja puhkame end enne tagasi tulekut välja.

Täna laenasime Aki vanematelt reisikohvri, ei raatsinud mitte ise sellise eest hunnikut raha välja käia. Varsti võikski pakkima hakata. Nagu ma aru saan, ei ole meie sihtkohas kuumi päikesepaistelisi ilmasid oodata, pigem tuult ja vihma. Hoian õelalt pöialt, et siinkandis ei tuleks meie reisi ajal liiga head ilma, ei taha ju suvest täiesti ilma jääda.

Kassikesed saavad nädalaks uue tuhvlialuse (või pigem käpaaluse), Aki õde soostus reisi ajaks meile tulema. Vaeseke, ei tea ilmselt, millega nõustus. Me juba tegime talle mitmelehelise manuaali kasside söötmise, lillede kastmise ja muu taolise jaoks.

Kommentaare ei ole: