reede, 3. august 2012

Vanapagan silku sööb

Ööl vastu pühapäeva oli vanapaganal ilmselt üsna korralik silgueine, sest mürinat ja välku oli rekordiliselt. Enne keskööd lõi vaid üksikuid välke, ilm oli erakordselt soe ja vihma ei tulnud piiskagi. Taevaski õhetas veel pisut päikseloojangu järgselt. Olime kaamerate ja statiividega rõdul seda kõike jälgimas.

Mida pimedamaks läks, seda rohkem sai torm jõudu juurde. Ühel hetkel sähvis meie maja kohal pilvedes meeletu valgusshow, kuid maavälke oli väga vähe. Peale kella üht läks madinaks - torm tuli lähemale ja maavälke lõi kolmest suunast. Ei osanud otsustada, kuhu kaamerat suunata. Meeletult võimas vaatemäng, kohati ka natuke hirmus!

Lähedale löönud kärgatus (ja pelargooniad on ka pildile jäänud :))

IMG_0486.jpg

Ja teine mitmeharuline välk:

IMG_0488.jpg

Eriti ere:

IMG_0504.jpg

Kompositsioon elektripostiga:

IMG_0528.jpg

Siit on näha, miks oli rekordiline välguöö (need välgud ei löönud muidugi kõik samal hetkel, aga väga tihedalt siiski - kaadri säriaeg on 25 sekundit):

IMG_0535.jpg

Magama saime kella kahe paiku, kui piksetorm pisut rahunes.

7 kommentaari:

Kimalane ütles ...

Super saavutus! Tubli!
Tegelt ju väga ilus ja samas on mul tema ees alati hirm.

Maris ütles ...

Aitäh :) Natuke jube on tõesti, kui päris lähedal kärgatab ja müriseb ...

Kati ütles ...

Ilus ja võimas

aimarii ütles ...

Aivan upeat salamointikuvat. Miten ihmeessä onnistuit kuvaamaan salamat? Kerro vähän, jos voit, kameran asetuksista ja minkälaisella kameralla.

Maris ütles ...

Kiitos aimarii! Kamerana on Canonin 550D ja linssinä 18-55mm. Kamera oli jalustalla ja ISO-arvona 100-200 (hieman säädin riippuen salamien voimakkuudesta). Aukko oli f5,6 joka tuotti tilanteesta riippuen 10-25sek valoitusaikoja. Ennen kuvaamista fokusoin kaukana olevan talon valoihin ja vaihdoin sen jälkeen linssin manuaalifokukselle.

Ja tätä kaikkeahan en olisi osannut tehdä ilman Akin ohjeistusta :)

aimarii ütles ...

Aitäh sinule. Ma ostsin uue kaamera, ega ma tunne veel hästi seda. Võib olla, et olengi oskamatu.

Anonüümne ütles ...

Super.