pühapäev, 30. detsember 2012

Kolm kassi - kolm dieeti

Nüüd on meil siis igal kassil oma dieet.

Peemot ei ole hoolimata oma eraldiseisvast toidupunktist juurde võtnud, nii et käisime temaga veel igaks juhuks arsti juures. Vereanalüüs oli korras, st kõhnuse põhjuseks ei ole kilpnäärme- või neeruprobleemid. Need oleks olnud niiöelda lihtsad ja ravimite või toiduga korrigeeritavad põhjused. Järgmised variandid pole enam nii meeldivad ega tõenäoliselt ka mitte ravitavad, nii et otsustasime pea liiva alla pista ja mitte neid veel testida. Loodame, et kõhnumise põhjusena on lihtsalt ümbruskonna muutus ja stress uues majas ning osaliselt ka valed krõbuskid - Peemot on siiani söönud Light- ja seeniortoitu, aga kuna ta minuarust siin müttab palju rohkem ringi kui eelmises kodus (ruumi ju ka rohkem), siis võib-olla pole ta nendest tõesti piisavalt energiat saanud. Ja muid sümptomeid ju ei ole, kass on normaalne ja elujõuline, öösiti käib köögikappe kraapimas (mõelge, minu uued läikivad kapid, arvake kas sinna jäävad küünejäljed kenasti peale!) ja muidu ka nuhib tavapärase uudishimuga ringi.
Nii et nüüd meil on Peemotile Babycati krõbuskid. Kõrge energiasisaldusega ja kergesti seeditavad, kassipoegadele, rasedatele ja imetavatele kassidele mõeldud :) Eesmärk on saada kaalu juurde ja vähemalt praegu tunduvad need hästi maitsevat.

Laku muidugi ei tohi silmanurgastki mingeid juurdevõtmiskrõbunaid näha. Talle võtsime arsti juurest kaasa Weight Reduction krõbinaid, mis esimeste muljete kohaselt maitsevad umbes nagu riisikoogid inimestele - ehk siis mitte eriti hästi. Vaatame nüüd veel päev-paar, kas häda ajab härja kaevu ehk kas hakkab suure näljaga neid sööma või peab kogu paki tagasi viima ja teise maitsega sööki asemele tooma. Paast kuluks Lakule muidugi ära, aga kassid ei tohi liiga kiirelt alla võtta, sest võib välja kujuneda rasvunud maks.

Ja siis on muidugi veel Naukku, kes peab sööma täiesti normaalseid asju. Probleem on aga selles, et arg kass sööb tavaliselt ainult Lakuga samal ajal, samast kausist. Nüüd kui Laku on oma dieedikrõbunatega eraldi toas, ei julge Naukku sööma minna ja arvab, et see on jälle mingi meie uus meetod talle ussirohtu sisse sööta või arstile viia vms. Täna on ta juba julgemaks muutunud, eks muidugi kõht tühi ka. Ja parima tulemuse saavutab Naukkuga nii, et viskan talle ükshaaval krõbuskeid ja tema, suur jahimees, püüab need kinni ja sööb ära.

Süsteem on hetkel selline, et paaritunniste vahedega saavad kõik omad toidud nina ette ja Laku veel eraldi toas, sest muidu ta oleks nagu viis kopikat teiste toidu kallal. Ma loodan, et need suslikud harjuvad kähku oma uute toitudega, sest varsti oleme me mõlemad jälle tööl ja ei saa neid koguaeg toidukausiga poputada. Siis on hommikul ärgates üks söögisessioon, töölt tulles teine, võib-olla vahepeal veel üks ja enne magamaminekut viimane.

Kommentaare ei ole: