pühapäev, 16. september 2012

Pihlakamarjavargad ja muud sulelised

Eile hommikul oli majatagusel raiesmikul meeletult linde. Erinevaid pisilindude parvi ning üks musträhn, kes nad minema hirmutas. Pihlakal askeldasid rästad ja pasknäärid, need vuntsidega linnud. Üle pika aja sai kaamera käppa võetud ja mõned minutid pildistamiseks kasutatud. Liiga vähe on sellest, ma tean, aga praegu pole võimalik kõigega tegeleda.

Lõpuks ometi tundub, et teleobjektiiv ja kaamera töötavad nii nagu peab! Oli ka viimane aeg, kaks korda on kogu krempel hoolduses käinud. Esimesel korral saadeti lõpuks uus objektiiv ning teisel korral timmiti see koos kaameraga õigesti fokuseerima. Ja nüüd on hoopis teine asi pildistada!

Sinitihane kirsipõõsas:
IMG_0714.jpg

See pilt ei ole mingi meistriteos, aga tahtsin pasknääri pildi siiski üles riputada. Minuarust on see nii vahva väljanägemisega lind:

IMG_0712.jpg

Kirju kurgualusega hallrästas otsib järgmist pihlakamarjakobarat:

IMG_0745.jpg

See väike tomp, kes istub oksal nagu lumememm, on tegelikult metsvint:

IMG_0750.jpg

Pildistaja rõõmuks keeras ta külje ka ette:

IMG_0753.jpg

Järgmine kollane pallike on ilmselt mingisugune lehelind, võib-olla salu-lehelind:

IMG_0767.jpg


IMG_0768.jpg

Eriti metsvindi ja lehelinnu piltidega jäin tehniliselt poolelt rahule - fookus on korras ja sulgede detailid näha. Need linnud olid muidugi ka palju lähemal kui pasknäärid ja rästad, aga varem tegi sama kaamera sellelt kauguselt ainult täielikke udukogusid.

Remondist ka, kuidas siis muidu :) Täna olid abikäed jälle kohal ja tegime tööd nii mis mühises! Mina lihvisin, pahteldasin ja värvisin sees kööki, mehed müttasid õues. Panen pilte ka kui miskit valmis saab, eks vast juba järgmisel nädalal! (St köögi suhtes ma kahtlen, aga loodan, et majaesine sõidutee saab uue kuue ja õuel olev kraav ehk teise nimega pommiauk lõpuks täidetud ja muru peale külvatud.)

Kommentaare ei ole: