laupäev, 30. mai 2009

Väljasõit Porvoosse

Tänase päikeselise päeva puhul tegime väljasõidu Porvoosse. Päikesekreemid (või täpsemalt küll Garnieri pihustatav päikeseblokk, äärmiselt mugav asi) nahale hõõrutud, läksime asja uurima.

Porvoo asub meist umbes pooletunnise sõidu kaugusel, aga on minuarust ikka täiesti erinev maailm. Inimesed istusid jõe ääres kohvikutes ja terrassidel, mõned sõitsid mootorpaadiga. Linn on kuidagi nii hoitud, pisike ja armas - eks kindlasti aitavad sellele kujutluspildile kaasa ka puumajad ja suvine päike.

Midagi hirmus tarka me seal ei teinud. Kujutasime ette, et olime kuskil soojal lõunamaal, pugisime jäätist ja promeneerisime jõekaldal. Pildistamist muidugi ei hakka eraldi mainimagi, see kaasneb viimasel ajal igasuguse tegevusega.

Peale kerget lõunasööki hakkas minul juba väsimus peale tulema - ega soe suveilm ja värske õhk pole ka ületarbimiseks mõeldud. Umbes nelja paiku olime kodus ja kukkusime mõlemad voodisse "kergele" kahetunnisele päevauinakule. Ent päev sellega ei lõppenud, sooja õhtut jätkasime õues grillides. Seekord kana- ja salatiliinil, et mitte mu tervislikke eluviisi täiesti ära rikkuda. Salati tegin värskest rohelisest sibulast, redistest, kurgist-tomatist ja kohalikust hapukoorest. Ülimalt hea tuli, selline lapsepõlve suvine salat.
Päev ei jäänud ka magustoiduta. Ma nägin kuskil lehes pilti grillitud õuntest, seega mõeldud-tehtud: viskasime kaks poolekslõigatud suurt rohelist õuna grilli ülemisele tasemele. Pehmeks grillitud kuumad õunad koos vaniljejäätise ja kaneeliga - sellest tuleb mu uus grillibravuur ma ütlen.

Nüüd pilte tänaselt Porvoo-visiidilt. Peab need ju kiirelt blogisse üles viskama, enne kui homse väljasõidu pildid peale tulevad ... Kena suve algust kõigile!


Jõerannas oli väikseid ja tiba suuremaidki laevu.


Nagu Itaalias oleks.. mida rõdu.


Puumajad ja munakivitänavad.






Seinamaaling kirikus.


Jõeäärsed võilillepõllud.

Kommentaare ei ole: