pühapäev, 18. oktoober 2015

Selle aasta viimased toimetused aias

Milline mõnus nädalavahetus! Lõpuks ometi oli mahti aias sügistoimetuste kallale asuda. Kaks tegusat päeva ja aed ongi enam-vähem talve tulekuks valmis.

Lillesibulatega on nüüd kombes: viimased said täna maha pandud. Seekord siis maja taha peenrasse tulbid 'Ollioules' ja 'Lucky Strike' ning kiviktaimlasse koonuslaugad.

IMG_9906.jpg

Viimased allahindlusest hangitud taimed leidsid ka kõik oma koha, loodetavasti ei pane nad hilist istutusaega pahaks. Madal aster, suureõieline neiusilm, loitev tulinelk ja miski, mille sildi peal on kirjas heleenium 'Golden Queen', aga mis ei ole seda kindlasti mitte :) Eks järgmisel aastal ehk paistab, millega tegu.

IMG_9905.jpg

Ploomipuud said võrgu ümber, pole siin jäneste vaja midagi maiustada:

IMG_9916.jpg

Koristades leidsin siit-sealt jäätunud tomateid. Keegi on neid vist omaarust peitnud, orav ehk? Siin paar tükki terrassi varikatuse konstruktsioonil:

IMG_9907.jpg

IMG_9911.jpg

Mis mu brüsseli kapsast küll saab? Peaks veel pisut kasvama, aga ilmad on ju külmad:

IMG_9912.jpg

Seltsilisi oli mul ka õues: kaks kirjurähni käisid kände uurimas. Loomulikult oli kaameral sel hetkel laiobjektiiv küljes (teisest küljest vähemalt oli kaamera olemas :)). Linnud olid julged, ei teinud minust eriti väljagi.

IMG_9919.jpg

IMG_9922.jpg

IMG_9925.jpg

Selliseid nädalavahetusi on tööpäevade vahele hädasti vaja. Õues tegutsemine on parim viis pead tuulutada.

Kommentaare ei ole: