neljapäev, 30. juuli 2015

Kiivitaja ja rukkirääk

Viimasel ajal on meil üle tee niidult kostnud regulaarset kriiksumist. Tavaliselt algab see hilja õhtul, aga vahel lastakse meil ka päeval seda imepärast üleskeeratud mänguasja meloodiat kuulata.
Paremini ei oskagi seda kirjeldada, ja kuna oma kõrv on kuningas, siis siin on link Loodusheli leheküljele, kus heli kenasti olemas.

Sõber rukkirääk teeb seda häält - no kuidas ta jaksab? Õnneks jääb magamistuba teisele poole maja, nii et vähemalt und see omapärane linnulaul ei häiri.

Ühel päeval kuulsime ka teistsugust linnukisa. Esmalt ei saanud arugi, mis toimub. Siis nägin, et sealsamas niidu kohal tegi laperdavaid tiire mingisugune lind. Teleobjektiivi abiks võttes oli näha kiivitajat. Peagi märkasime ka teist samasugust. Ilmselt teevad juba paane soojale maale kolimiseks.

Ühe pildi sain kiirustades tehtud:

IMG_8481.jpg

2 kommentaari:

Kati ütles ...

Ohoo, hea on kuulda et ka rukkirääke mujal. Meil paar suve tagasi oli võimatu elu maal, lind ainult põllu peal kraaksus, magamisest võis vaid unistada ja lasi päevade kaupa jutti..kohutav. Leiutasimne igast asju et teda minema saada, sest see hääl, see muutub lõpuks nii haiglaslikult monotoonseks. Aga õnneks viimasel ajal, ptüi, ptüi, ptüi, teda enam kuulnud pole. Seega teil veab kui magamistuba teisel pool ja ei kosta:)

Maris ütles ...

Ma nii mõistan sind :D Naersin täiega su kirjeldust lugedes, suudan seda meeleheidet nii ette kujutada :D Loodan, et teil edaspidi pole rukkirääke põllul oma imelist laulu laulmas.