pühapäev, 6. detsember 2009

Täna Soome pidutseb

Soome iseseisvuspäevale eelneb üks tore päev - tulumaksu tagastamise päev. Kõik ei ole ehk sama meelt, sest mitmed peavad riigile makse juurde maksma - aga ma kannan alati hoolt selle eest, et mu tulumaksuprotsent oleks tsipa vajalikust kõrgem. See tähendab mõnusat boonust otse arvele detsembri alguses.

Novot aga eile ma käisingi oma boonuseid vähendamas :D Ostsin kaks uut lauamängu - neid ju ongi veel nii vähe. Esimene on Pandemia, kus ei võistelda mitte mängijate vahel, vaid üritetakse teha koostööd ja võita mängu. Teema on väga ajakohane - mööda maailma levib neli erinevat haigust ja neile peab ravimid leiutama. Samal ajal taudid levivad aga edasi ... Väga põnev ja kaasakiskuv igatahes. Kahekesi mängides tuli paar eriti kiiret hävingut ja paar huvitavat võitu. Mitmekesi mängides olevat veel raskem võita, eks see jääb nähtavaks.

Teine mäng on Euroopa-teemaline viktoriin. Päris keerulised küsimused muide! Aga igal juhul hea lisa meie lauamängukollektsiooni.

Täna oleme veetnud Soome iseseisvuspäeva hea toidu, veini ja televisiooniülekannete seltsis. Ahjulõhe keedetud kartulite ja seene-porru kastmega oli pearoaks ning magustoiduks äärmiselt maitsev (kes ikka koera saba tõstab eks..) vaarika-jogurtitiramisu.



Meil on viimase kuu aja jooksul saanud kombeks teha iga nädalavahetus miskit vähe erilisemat rooga, mille valmistamiseks võib tavapärasest rohkem aega kuluda. Retseptid otsustame kordamööda ning lõunasöök on vähemalt kahekäiguline. See on väga meeldiv kontrast argipäevadele, mil me kodus süüa üldse ei tee. Võileivaliin teisisõnu.

Televiisorist on täna tulnud kaks paraadi - sõjaväe ning pingviinide, ühed head mõlemad. Kleidid on olnud suhteliselt vaoshoitud ja stiilsed - ehk siis väga igav on olnud kritiseerimise poolelt :) Eesti presidendi vastuvõtust erineb siinne muuhulgas nii, et kätlejate nimesid ei teatata. Kõik lihtsalt tulevad järjest. Ju siis on ka käteldavaid rohkem. Teised pidutsevad, mina lähen peagi magama ja homme jälle tööle, juhhei!

2 kommentaari:

Kati ütles ...

Pilt on äärmiselt isuäratav..njämm

Maris ütles ...

Päriselt oli ka nämm :P