neljapäev, 31. detsember 2009

Aasta 2009

2009 oli jälle üks hea aasta. Kerge tagasivaade kulub marjaks ära, et peagi uude aastasse uue innuga sukelduda.

Töö: Kevadel olid koondamised, töökaaslaste lahkumised, uued tiimikaaslased, uus tiimijuht ja nii edasi. Esialgu paistis kõi olukorrast hoolimata suhteliselt ilusti sujuvat, kuni sügisel kiireks läks. Närvid olid krussis nii mõnelgi, mina kaasa arvatud. Nüüd aastavahetuse paiku paistab eelolev aasta jälle helgem. Eks näis kuidas päriselt läheb. Igatahes tööd on tehtud kõvasti ja otsa pole veel näha. Jätkuvalt tahaks õppida seda, kuidas tööasju mitte nii isiklikult, emotsionaalselt ja hingega võtta.

Kodu: Asi areneb vaikselt. Suuri muutusi ei ole sel aastal olnud, kuid üht-teist on siiski nokitsetud. Uued köögi töötasemed said valmis ning esikusse uus kapp. Magamistoa ilmet on natuke värskendatud. Järgmiseks aastaks on kaks pisikest plaani: esiteks pisike wc ülesvuntsimine (torude värvimine, kapi vahetus jne) ja teiseks vajavad elutoa seinad uut värvi. Või pigem võiks öelda otse, et mina olen vanast tüdinud ja tahan uut. Tegelikult võiks nimekirja lisada ka kolmanda asja, mis on juba ammu olnud mõtetes - suure söögilaua hankimine elutuppa ja köögi nurka töötaemete pikenduse tegemine. Aga midagi ma hetkel lubama ei hakka!

Tervis: Olen sel aastal pääsenud tõbede küüsist (ptüi ptüi), kui pisike külmetusevimm Assooride reisi ajal välja arvata. Treeningu suhtes jõudsin suvel enda jaoks üsna heale tasemele jooksmises-kõndimises, aga sügise tulles läks asi käest ära, vorm kadus ja kõht tuli ette. Eks uuel aastal jälle uue hooga ...

Reisid & üritused: Aasta tipphetk on vaieldamatult Assoorid! See oli mõnus puhkusenädal looduskaunis kohas. Suvepuhkust sai veedetud Eestis ringi sõites, sinna kuuluvad nii tantsu- ja laulupidu, Saaremaa, Lõuna-Eesti kui ka muidugi vihmased ilmad. Soomes väisasime muuhulgas Pori Jazzi ja Turku Tall Ships' Races'i. Käisime külas ka Rootsis ning sealses Kolmårdeni loomaaias. Väiksemaid väljasõite nii töö kui vaba-ajaga seotult jagus veel varemmainitutele lisaks. Hing ihkab ikka uuemaid ja toredamaid kohti näha, aga ei tea millal ma jõuan kõik need läbi käia?
Uuel aastal on plaanitud Norra reis, truu Citroëni lahkel abil. Midagi väiksemat ja spontaanset võiks ka ette võtta, aga seda näitab juba aeg.

Suhted: Kolmikdraama jätkub. Tumedakarvaline noorhärra ei ole kassipreilidele veel piisavalt head muljet avaldanud ning suhetes on kriis. Leebem ja väiksem kriis kui varem, aga ikkagi kisma. Plaanid tuleviku suhtes on täiesti lahtised.

Raha: "Kopkas see on raske saak, särab aga silme ees./Häh, raha, see sulab nagu vaha, hoiukassas hoiad teist või sukasääre sees." Nii laulis Singer Vinger ja tõsi ta on :) Siiski Euribori muutus sel aastal oli laenuvõtjatele positiivne, ent see-eest palgatõusust võis ainult unistada. Hea üldse, et kinga ei saanud!

Mis siis veel. Fotograafia on aasta jooksul üllatavalt südamelähedaseks saanud. Samuti olen teinud mõningaid meeldivaid avastusi kokkamises. Olen ka lausa leidnud aega raamatute lugemiseks. Põhimõtteliselt oleksin rahul sellega, kui järgmisel aastal samasoodu läheks.


Aasta 2009 piltides:

Jaanuar: 7.1.09, jäälatern tagaõuel


Veebruar: 26.2.09, islandi hobune Paradís


Märts: 8.3.09, Seurasaari lähedal merejääl


Aprill: 10.4.09, valgepõsk-lagled Uunisaaril


Mai: 30.5.09, sirelid tähistavad maikuu lõppu, Porvoos


Juuni: 21.6.09, linnujaht Vanhankaupunkilahtil; copyright Aki


Juuli: 4.7.09, tantsupidu


August: 16.8.09, Helsinki Airshow


September: 10.9.09, päikeseloojang Ponta Delgadas, Assooridel


Oktoober: 10.10.09, sügisvärvid Vanhankaupunginlahtil


November: 7.11.09, kodus on hea ja soe


Detsember: 19.12.09, pakane paugub Kuusijärvil



VAHVAT VANA AASTA LÕPPU JA HEAD UUT AASTAT!

Kommentaare ei ole: