esmaspäev, 31. märts 2008

Loodus tuleb tuppa

Seoses kevade tulekuga on meile tulnud kutsumata külalisi. Need on sipelgad, täpsemalt mullamurelased, sellised väiksed mustad, keda tavaliselt õues murul kohtab. Mulle teatavasti üldse mittemingisugused putukad ega mutukad ei meeldi, ent veelgi vähem kui nad mul köögis töötaseme peal patseerivad.
Nagu ma aru olen saanud, on kevadine lumesulamisaeg tüüpiline sipelgarünnaku algus, suve poole jääb neid aga taas vähemaks, kuna õues on neile piisavalt toitu. Paraku jagati juba ka kogemusi, et kõige hullem invasioon toimub kuskil maikuus - ma ei kujuta ette, palju neid siis siia tuleb, niigi iga hommik tapan neid umbes paarkümmend töötasemelt ja päeva jooksul veel teised paarkümmend.

Tõrjevõimalusi meil eriliselt pole, kuna ei taha kõrvalefektina kasse ära mürgitada. Ostsime see-eest kaks sipelgalõksu, need on sellised karbikesed, kus sees meega segatud mürk, mida nad teoreetiliselt peaks pessa viima ja kuningannale söötma ning selle tulemusel peaks külaskäigud tõhusalt harvenema. Oleme nüüd ootaval seisukohal, nimelt on internet täis kirjutisi sellest, kuidas isegi mürgid ei aita ja sipelgad aina sibavad ringi.
Esialgsed tulemused on sellised, et peale seda kui kõik muu sipelgatele huvipakkuv on puhtaks küüritud (eriliseks lemmikuks olid neile pisikesed morsitilgad, mis kunagi ilmselt kapiseinale pritsinud, istusid seal pikalt ja liigutasid mõnuledes tundlaid), suunduvad nad reipalt lõksu maiustama. Nii et hetkel on seis loodetavasti meie kasuks.. varsti näeb, kuidas tegelikult.

Imeilusa kevadilma toetusel on uksed avanud ka meie spa tihastele. Tegemist on ju täishooldusega, talvel pakume päevalilleseemneid ja kevadel õhu- ja veevanne. Pildid on muidugi pisut kehvad, tavalise digikaamera zoomiga ikka imesid ei tee, ent midagi on vast ikka näha :)

Pildil on muide rasvatihane ja sinitihane, erinevuse tunneb kõige paremini ära pea värvuse järgi.




Sukeldumine:



Ja korralik pesu:

Kommentaare ei ole: