pühapäev, 13. juuli 2014

Pühapäev Tammisaaris

Täna oli meil aus puhkepäev. Veetsime tagantjärgi Aki sünnipäeva ja tegime väikese väljasõidu Tammisaari linna. Helsingist asub see tunni-pooleteise kaugusel Hanko poole sõites.

Esmalt suundusime 4,5 km pikkusele matkarajale, mis kulges peamiselt segametsas. Paaris kohas paistis ka meri. Oli tore vaheldus, me pole nii pikalt loodusretkedel käinud - kuigi matkarada ise oli seekord pisut üksluine. Ilmselt kevad oleks ajaliselt parem valik olnud, sest siis õitsevad metsas ülased ja maikellukesed.

IMG_6748.jpg

IMG_6743.jpg

IMG_6742.jpg

Pärast seda suundusime linnaga tutvust tegema. Tammisaari ehk Ekenäsi elanikest enamus on rootsikeelsed ja seda oli ka linnapildis märgata - majadel olid sellised ilmselt kvartaleid (?) tähistavad sildid:

IMG_6755.jpg

IMG_6754.jpg

Raekoda:

IMG_6756.jpg

Jahisadam:

IMG_6757.jpg

IMG_6759.jpg

Ning imearmas puumajadest vanalinn!

IMG_6764.jpg

IMG_6767.jpg

IMG_6775.jpg

IMG_6777.jpg

Vahepeal nautisime lõunat rannarestoranis ning pärast seda jalutasime Cafe Gamla Stani - vanalinna puust majakese tagaõues asuvasse kohvikusse, kus veetsime suurte puude varjus tunni või isegi kaks.

IMG_6761.jpg

Mina uurisin linnas ka huviga puid (väga mitmekesine liigivalik ja võimsad kõrges vanuses puud), põõsaid (lõhnavad jasmiinid) ning nii püsikupeenraid kui suvelillede kompositsioone. No nii ilus oli!

IMG_6768.jpg

IMG_6758.jpg

IMG_6770.jpg

Tammisaari on tõeliselt mõnus väike suvelinn. Minuarust hea konkurent Hankole ja Porvoole.

Puhkepäev teravdas ka meelt - arutasime õue ja aia plaane kenasti edasi. Ma olen nüüd jälle teotahet täis! Ka lihased said hästi kruusa kühveldamisest puhata, nii et homme võib jälle reipalt terrassitöid jätkata. Kui muidugi seda suurt ilmajaama lubatud äikesevihma kogu päev ei saja ...

Aga nüüd - jalgpalli MMi finaal!

1 kommentaar:

aimarii ütles ...

Tammisaari on väga ilus väike linn. Aastaid tagasi olen seal käinud. Oli tore vaadata sinu pilte, tuli oma visiit nii hästi meelde.
Suvi jatkub nii soojalt vist igalpool. Oskate küll suve loodust nautida.